Στην μάχη για την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στη Σιβηρία ο ρωσικός στρατός

Στην μάχη για την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στη Σιβηρία ο ρωσικός στρατός

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε σήμερα εντολή να συμμετάσχει και ο στρατός στην κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών που μαίνονται τις τελευταίες μέρες στην Σιβηρία, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, λίγες ώρες αφότου τα ρωσικά μέσα μετέδιδαν ότι στην μάχη της κατάσβεσης μπήκαν σήμερα και τα πυροσβεστικά αεροσκάφη του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών.

Το Κρεμλίνο στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε την σχετική εντολή στο υπουργείο Άμυνας αφού διάβασε την εισήγηση του υπουργού Εκτάκτων Αναγκών για την κατάσταση που επικρατεί με τις πυρκαγιές στην Σιβηρία. Η κατάσταση με τις πυρκαγιές στην Σιβηρία θα απασχολήσει επίσης την Κρατική Δούμα η οποία σε ειδική συνεδρίαση στην οποία θα συμμετάσχουν οι αρμόδιοι αξιωματούχοι, θα συζητήσει τα αίτια των καταστροφικών δασικών πυρκαγιών, τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν όπως και τις βελτιώσεις στο νομοθετικό πλαίσιο που αφορούν την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας άρχισαν να συμμετέχουν ενεργά στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στην περιοχή του Κρασνοντάρ, ενώ ελικόπτερο μεταφέρει πυροσβέστες σε διάφορα σημεία για να προστατεύσουν κατοικημένες περιοχές, ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών.

Πηγή στις υπηρεσίες παροχής έκτακτης βοήθειας ανέφερε ότι στην κατάσβεση των πυρκαγιών στα δάση της Σιβηρίας και της ρωσικής Άπω Ανατολής συμμετέχουν τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη.

«Δύο αμφίβια αεροσκάφη Be-200 συμμετέχουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην περιοχή του Κρασνοντάρ και στην περιοχή της Γιακουτίας, ρίχνοντας τόνους νερού», δήλωσε η πηγή αυτή.

Στην περιοχή του Κρασνοντάρ ελικόπτερο τύπου ΜI-8 που ανήκει στην δύναμη πυρόσβεσης του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών αφήνει σε διάφορα σημεία πυροσβέστες για να προστατέψουν από τις πυρκαγιές κατοικημένες περιοχές. Στην περιοχή έχουν φθάσει 100 πυροσβέστες από την Χακασία και την περιοχή του Κεμέροβο.

Στην μάχη για την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στη Σιβηρία ο ρωσικός στρατός-1

Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών άρχισαν να συμμετέχουν σήμερα στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών στην περιοχή του Κρασνοντάρ. Μέχρι σήμερα –γράφει η εφημερίδα Vedomosti– δεν προχωρούσαν στην κατάσβεση των εστιών αυτών, επειδή κατά την άποψη των αρχών οι δαπάνες για την κατάσβεσή τους θα υπερέβαιναν τις δαπάνες από τις ενδεχόμενες ζημιές που θα προκαλούσε η φωτιά. Τις ζώνες στις οποίες πρέπει να γίνεται κατάσβεση σύμφωνα με τους κανόνες του υπουργείου Φυσικών Πόρων τις ορίζουν οι τοπικές αρχές, αλλά δεν είναι όλοι οι αξιωματούχοι που θεωρούν ότι το πρόβλημα των πυρκαγιών στις ζώνες που υπάγονται στην αρμοδιότητά τους είναι σοβαρό. Ο Κυβερνήτης της περιοχής του Κρανσοντάρ, Αλεξάντρ Ους, είχε δηλώσει ότι συχνά η κατάσβεση των πυρκαγιών δεν έχει νόημα γιατί οι πυρκαγιές συνιστούν ένα σύνηθες φυσικό φαινόμενο.

Ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο ανάρτησε στο Instagram βίντεο μέσω του οποίου καλεί τον κόσμο να προσέξει τις άνευ προηγουμένου πυρκαγιές στην Σιβηρία, την Γροιλανδία και την Αλάσκα. Επίσης πόσταρε ένα θέμα από την εφημερίδα The Guardian, στο οποίο επισημαίνεται ότι ο καπνός από τις πυρκαγιές αυτές είναι ορατός από το Διάστημα.

Παραθέτει επίσης στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας, σύμφωνα με τα οποία οι δασικές πυρκαγιές εκπέμπουν στον αέρα τόσο διοξείδιο του άνθρακα μηνιαίως, όσο εκπέμπει η Σουηδία μέσα σ ένα χρόνο. Στα σχόλιά τους οι κάτοικοι των ρωσικών περιοχών που πλήττονται από τις πυρκαγιές ευχαριστούν τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο για το ενδιαφέρον που δείχνει για το πρόβλημά τους.

Πηγή: TASS, Ria Novosti,Vedomosti, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή