Εριξε το γάντι για ψήφο ομογενών

Εριξε το γάντι για ψήφο ομογενών

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γάντι στην αντιπολίτευση και κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ έριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προαναγγέλλοντας από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. την πρόθεσή του να αποσυνδέσει την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού από τη διαδικασία αλλαγής του εκλογικού νόμου και να φέρει σύντομα τη ρύθμιση αυτόνομα, καθώς επανέλαβε ότι αποτελεί πολιτική του προτεραιότητα. «Εύχομαι τουλάχιστον σε αυτό να υπάρξουν οι απαραίτητες συγκλίσεις», σημείωσε σε μια αποστροφή του λόγου του, προσθέτοντας ότι το στοίχημα των 200 ψήφων «μένει ανοικτό και είναι ανοικτό για όλους» και ότι όλοι θα κριθούν από τη στάση τους στη Βουλή. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στη διεύρυνση της επιρροής του κόμματος, αλλά και στα ανοίγματα της Ν.Δ., σημειώνοντας ότι «σε αυτόν τον χώρο της μεγάλης Ν.Δ. θα παραμείνουμε».

Στη χθεσινή πανηγυρική συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., όπου εξελέγη νέος γραμματέας ο κ. Γιώργος Στεργίου, ο κ. Μητσοτάκης έκανε έναν απολογισμό των πρώτων εβδομάδων διακυβέρνησης, αλλά και της πορείας της Ν.Δ. προς την εκλογική νίκη, θυμίζοντας ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν «προδιαγεγραμμένο», ήταν αποτέλεσμα δουλειάς και σχεδιασμού, αλλά και της διεύρυνσης του κόμματος. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι κεντρική πολιτική προτεραιότητα της Ν.Δ. είναι η στήριξη της μεσαίας τάξης, ενώ απηύθυνε προειδοποίηση για τους πολιτικούς της αντιπάλους, υπογραμμίζοντας ότι «μετά την αρχική του αμηχανία, σύντομα ο λαϊκισμός θα αντεπιτεθεί». Γι’ αυτό, όπως είπε, «και οι ιδεολογικές μας θέσεις πρέπει να αποκτήσουν νέα δυναμική».

Περιγράφοντας τον οδικό χάρτη που θα ακολουθήσει η Ν.Δ., έκανε λόγο για «πολιτισμένη συμπεριφορά», «μετριοπάθεια, ειλικρίνεια και συνέπεια, για τα οποία, άλλωστε, μας επιβράβευσαν οι πολίτες». «Χτίζουμε και δεν βρίζουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι ο πήχυς έχει τεθεί ψηλά. Κάλεσε δε τα στελέχη του κομματικού μηχανισμού να στηρίξουν την κυβέρνηση, αλλά «να μην απορροφηθούν απ’ αυτήν». «Η πολιτική δράση μας να απλωθεί. Και δύναμή μας να παραμείνει η ενότητά μας», συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι «η καρδιά της Ν.Δ. θα χτυπάει στο Μοσχάτο». Μάλιστα, κάλεσε τα στελέχη να μεταφέρουν στην κυβέρνηση τα μηνύματα της κοινωνίας και ταυτόχρονα να επικοινωνούν τις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, προανήγγειλε ότι το επόμενο συνέδριο της Ν.Δ. –θα είναι προγραμματικό– θα πραγματοποιηθεί έως το τέλος του χρόνου. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος είχε αναλάβει επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του προηγούμενου συνεδρίου, μετά το οποίο η Ν.Δ. οδηγήθηκε στις τρεις εκλογικές νίκες και επισημαίνοντας ότι είναι «γουρλής», ανακοίνωσε ότι ο κ. Μεϊμαράκης θα αναλάβει και το επόμενο συνέδριο.

Τα νέα πρόσωπα

Νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. εξελέγη ο μέχρι σήμερα γραμματέας Προγράμματος Γιώργος Στεργίου, για τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης μίλησε με ιδιαίτερα θετικά λόγια. Αναπληρωτής γραμματέας έχει οριστεί ο κ. Στέλιος Κονταδάκης, ο οποίος έχει ήδη αναλάβει και τη θέση του διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου του κόμματος στην Πειραιώς, ενώ ο κ. Γιάννης Μπρατάκος έχει αναλάβει τη θέση του γενικού διευθυντή της Ν.Δ. Τη θέση του εκπροσώπου Τύπου αναλαμβάνει ο Τάσος Γαϊτάνης, πρώην γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο οποίος είχε κατέλθει στον νότιο τομέα στις εθνικές εκλογές. Εκπρόσωπος Τύπου για τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης ορίζεται η κ. Ελενα Σώκου, η οποία ήταν υποψήφια στον Εβρο, ενώ διευθυντής του γραφείου Τύπου αναλαμβάνει ο κ. Νίκος Ρωμανός, ο οποίος είχε κατέλθει στον βόρειο τομέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή