Tortuga: Με βαριές υπογραφές από Βαρούλκο και The Clumsies στη Νάξο

Tortuga: Με βαριές υπογραφές από Βαρούλκο και The Clumsies στη Νάξο

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δημιουργικές νοστιμιές από την ομάδα του «Βαρούλκου» και κοκτέιλ με σπιρτάδα από τον μπαρτέντερ Νίκο Μπάκουλη του αθηναϊκού μπαρ «The Clumsies», εκεί που σκάει το κύμα στην παραλία της Πλάκας.

Η θέση: Το εστιατόριο του all day beach bar restaurant Tortuga βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από τη θάλασσα και από τα ευρύχωρα day beds που είναι απλωμένα στην πανέμορφη αμμουδιά της Πλάκας.

Η ατμόσφαιρα: Απολύτως εναρμονισμένο με το ξερικό κυκλαδίτικο τοπίο, τη θάλασσα και τη χρυσαφένια αμμουδιά. Χωρίς κραυγαλέες πολυτέλειες, είναι σικ, μοντέρνο και με μια καλόγουστα κοσμοπολίτικη αίσθηση. Όπως δηλαδή πρέπει να είναι ένα παραλιακό σύγχρονο μαγαζί για να μη μοιάζει παράταιρο με το περιβάλλον ή με την εποχή του.

Tortuga: Με βαριές υπογραφές από Βαρούλκο και The Clumsies στη Νάξο-1

Το φαγητό: Οι ιδιοκτήτες του Tortuga, η Μαρία Πολυκρέτη και ο Γιάννης Μαργαρίτης έχουν άποψη και μάλιστα στιβαρή. Το κυριότερο όμως είναι ότι επενδύουν σε σωστές συνεργασίες και δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Έτσι, αποφάσισαν να αναθέσουν στην ομάδα του Βαρούλκου να τους ετοιμάσει το μενού. «Είχα πολλές δικές μου ιδέες και τις μοιράστηκα με τους σεφ. Και εκείνοι μου έκαναν τις προτάσεις τους κι ετοίμασαν τις συνταγές, έτσι ακριβώς όπως τις είχα οραματιστεί» εξηγεί η Μαρία. Στην κουζίνα τους κάνει τακτικές εφόδους ο σεφ Γιάννης Παρίκος, ενώ ο resident σεφ Γιώργος Γιάννης εκτελεί το μενού με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα. Δοκιμάσαμε αρκετά πιάτα, με κοινό παρανομαστή τη νοστιμιά. Ξεχωρίσαμε τα εκρηκτικά νόστιμα στρείδια σεβίτσε, το βαθιάς νοστιμιάς κριθαρότο με γαρίδες και το άψογα ψημένο, και ελαφροκαπνισμένο φιλέτο από λαβράκι με έναν σατινένιο πουρέ αγκινάρας Ιερουσαλήμ – αν και θα προτιμούσαμε για συνοδευτικό κάτι πιο ελληνικό, πιο ναξιακό και εποχικό. Από τα έξοχα γλυκά ξεχωρίσαμε το μπράουνι με μους λευκής σοκολάτας, αρμυρή καραμέλα και παγωτό βανίλια.

Ο λογαριασμός: 35-50 €/άτομο χωρίς τα ποτά.

Tortuga: Με βαριές υπογραφές από Βαρούλκο και The Clumsies στη Νάξο-2

Η κάβα: Ο Νίκος Μπάκουλης των «The Clumsies» έχει επιμεληθεί τη λίστα με τα κοκτέιλ και ο μπαρτέντερ Ενρί Μπελούλι τα αποτυπώνει άψογα στα ποτήρια μας. Ειδικά για το Tortuga έχουν σχεδιάσει και κάποια ποτά με ντόπια προϊόντα, όπως το αναζωογονητικό Naxian Side με green pepper τζιν, λικέρ κίτρο Νάξου, μέντα και πράσινο τσάι. Ο ιδιοκτήτης Γιάννης Μαργαρίτης είναι μεγάλος λάτρης του κρασιού και έχει επιμεληθεί μια πολύ ενδιαφέρουσα και πλούσια λίστα με κρασιά κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα. Αν είστε οινόφιλοι δώστε βάση γιατί περιλαμβάνει κάποιες δυσεύρετες χρονιές, και σε κάποιες περιπτώσεις και πολλούς διαφορετικούς τρύγους από το ίδιο κρασί, σπάνιες ετικέτες, magnum, κ.α. Το πάθος του με το κρασί είναι σχεδόν ισάξιο με την αγάπη του για τα ουίσκι. Στο οικογενειακό πολυτελές ξενοδοχείο Naxian Collection, υπάρχει μια εντυπωσιακή «βιβλιοθήκη» φορτωμένη με μια ζηλευτή συλλογή από ουίσκι από όλο τον κόσμο. Μπορείτε να την επισκεφθείτε και να διαλέξετε το απόσταγμα της επιλογής σας, να το πιείτε εκεί ή να ρωτήσετε αν μπορείτε να το απολαύσετε στο Tortuga αγναντεύοντας τη θάλασσα.

Επιπλέον πληροφορίες: Φτιάχνουν επίσης θαυμάσια πρωινά, κι έχουν μια λίστα με έξυπνα, νόστιμα κι εύκολα σνακ για την παραλία ή το μπαρ. Αξίζει να έρθει κανείς εδώ από νωρίς για καφέ, χυμούς και smoothies, για κολύμπι, φουλ χαλάρωση και νοστιμιές. Καθημερινά την καλοκαιρινή σεζόν 11:00-23:00.

Tortuga, παραλία Πλάκας, Νάξος, Τ/22850-44.300.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή