Μοναδικός διεκδικητής της «Μινέρβα» είναι πλέον η Deca Investments

Μοναδικός διεκδικητής της «Μινέρβα» είναι πλέον η Deca Investments

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Deca Investments φαίνεται ότι παραμένει πλέον ο μοναδικός διεκδικητής της «Μινέρβα Ελαιουργικής», ύστερα από την απόφαση της «Μέλισσα – Κίκιζας» να αποσύρει το ενδιαφέρον της και να σταματήσει τις σχετικές διαπραγματεύσεις. Βασική αιτία για την παραπάνω απόφαση είναι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η διαφορά ανάμεσα σε Μινέρβα και Μέλισσα για το ύψος του τιμήματος, με τη δεύτερη να θεωρεί ότι το τίμημα που επιθυμεί η πρώτη είναι αρκετά υψηλό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τίμημα που είχε ζητήσει από την αρχή η Μινέρβα Ελαιουργική για το σύνολο των δραστηριοτήτων της ήταν περί τα 40 εκατ. ευρώ, ποσό που εξαρχής είχε θεωρηθεί υψηλό και είχε αποτρέψει αρκετές επιχειρήσεις, που είχαν εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς της εταιρείας, να αποσύρουν νωρίς το ενδιαφέρον τους.

Αν και δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις, εκτιμάται ότι εάν κλείσει τελικά συμφωνία με την Deca Investments, το τίμημα για την εξαγορά της «Μινέρβα» θα είναι κοντά στο επίπεδο των 40 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσιευμένη οικονομική έκθεση της «Μινέρβα», που αφορούσε τη χρήση από 1/6/2017 έως 31/5/2018, ο κύκλος εργασιών της είχε διαμορφωθεί στα 55,64 εκατ. ευρώ από 64,02 εκατ. ευρώ κατά τη χρήση από 1/6/2016 έως 31/5/2017. Τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν σε μόλις 343.400 ευρώ έναντι κερδών 2.310.093 ευρώ στη χρήση 1/6/2016 – 31/5/2017, ενώ ο κύκλος εργασιών της υποχώρησε σε 55,64 εκατ. ευρώ από 64,02 εκατ. ευρώ. Το αποτέλεσμα προ τόκων και φόρων ήταν 1,18 εκατ. ευρώ έναντι 2,69 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση.

Από την ίδια οικονομική έκθεση προκύπτει ότι οι εξαγωγές αντιστοιχούσαν στο 12% του συνολικού τζίρου και το καθαρό περιθώριο κέρδους προ φόρων στο 0,6%, ενώ ο δείκτης μεικτού περιθωρίου κέρδους είχε διαμορφωθεί στο 18,89%.

Η Deca Investments, που φέρεται να έχει μείνει μόνη στην «κούρσα» για την απόκτηση της «Μινέρβα», αποτελεί επενδυτικό κεφάλαιο που έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στο ελληνικό επιχειρείν τα τελευταία χρόνια, προβαίνοντας μάλιστα σε σχετικά μακροχρόνιες επενδύσεις. Αποτελεί αποκλειστικό διαχειριστή του Diorama Investments Sicar, fund 135 εκατ. ευρώ που ιδρύθηκε στο Λουξεμβούργο το 2014 και επενδυτές του είναι διακεκριμένοι Ελληνες επιχειρηματίες, καθώς και θεσμικοί επενδυτές (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης). Η Deca Investments έχει ήδη πραγματοποιήσει επενδύσεις στη βιομηχανία πλαστικών Lariplast, στην εταιρεία παραγωγής αυτοκόλλητων ταινιών Atlas Tapes, στη βιομηχανία ντοματοειδών Damavand, στην InternetQ, στη Viva Wallet, στην εταιρεία ειδών ένδυσης και αξεσουάρ Axel, στην Adam Pack κ.α.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή