Opel Grandland X: Δυναμικό, άνετο και παντός καιρού

Opel Grandland X: Δυναμικό, άνετο και παντός καιρού

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Opel Grandland X είναι το μεγαλύτερο SUV της οικογένειας Χ και βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το Peugeot 3008. Το γερμανικό μοντέλο ξεχωρίζει από την εντυπωσιακή του σιλουέτα, μιας και δεν είναι απλά ένα ογκώδες όχημα ελευθέρου χρόνου, αλλά διαθέτει ελκυστικές γραμμές και δυναμικό σύνολο. Τόσο το μήκος (σχεδόν 4,5 μέτρα) όσο και το πλάτος (1,87 μέτρα) χαρίζει στο Grandland X μια δυναμική εικόνα. Η απόσταση από το έδαφος, τα μαύρα πλαστικά που βρίσκονται περιμετρικά του αμαξώματος και το σύστημα grip control είναι η αιτία που ο οδηγός θα επιλέξει να εξερευνήσει νέα μέρη μέσω δύσβατων δρόμων.

Το μακρύ μεταξόνιο των 2.675 χλστ. «προσφέρει» άνετη καμπίνα, η οποία χωράει εύκολα πέντε άτομα, χωρίς να γίνει καμία θυσία στον χώρο αποσκευών, αφού το πορτ-μπαγκάζ ξεκινάει από 514 λίτρα και φτάνει μέχρι τα 1.652. Ουσιαστικά, ο συνολικός χώρος είναι εφάμιλλος με ένα ευρύχωρο station wagon.

Οδική συμπεριφορά

Στον δρόμο, το Grandland X «κρύβει» τις διαστάσεις του και ενημερώνει διαρκώς τον οδηγό για το σίγουρο πάτημά του. Η κορυφαία γκάμα υπερσύγχρονων συστημάτων υποστήριξης, infotainment και χαρακτηριστικών άνεσης δεν λείπουν από την καμπίνα. Χαρακτηριστική άνεση Opel πρώτης κατηγορίας προσφέρουν τα πιστοποιημένα από το AGR (Campaign for Healthier Backs) εργονομικά καθίσματα, καθώς και το θερμαινόμενο τιμόνι, τα θερμαινόμενα εμπρός και πίσω καθίσματα και η πίσω πόρτα που ανοίγει και κλείνει με απλή κίνηση του ποδιού. Με την πανοραμική κρυστάλλινη ηλιοροφή, το εσωτερικό λούζεται με άπλετο φως, ενώ οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους ένα «παράθυρο στον ουρανό».

Opel Grandland X: Δυναμικό, άνετο και παντός καιρού-1

Οι εσωτερικοί, απαράμιλλα άνετοι, χώροι του αυτοκινήτου είναι εφάμιλλοι ενός ευρύχωρου station wagon.

Εκτός όμως από τα τεχνολογικά συστήματα, η Opel προσφέρει το Grandland X με αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και diesel. Ο βασικός κινητήρας βενζίνης είναι ο 1.2 τούρμπο των 130 ίππων και 230 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, το μεγάλο SUV καταναλώνει σε μια μεικτή διαδρομή –σύμφωνα με το εργοστάσιο– 5,4 λτ./100 χλμ. Πρακτικά, η ενημέρωση που είχαμε από τον ηλεκτρονικό βοηθό του αυτοκινήτου ήταν ότι χρειάζεται 7,4 λίτρα βενζίνη σε κάθε 100 χιλιόμετρα, ενώ στην περίπτωση ενός ταξιδιού, αυτή η τιμή κατεβαίνει σχεδόν 2 λίτρα.

Το προαιρετικό ηλεκτρονικό σύστημα Grip Control εξασφαλίζει επίσης ότι η ισχύς μεταφέρεται με ασφάλεια στον δρόμο, παρέχοντας κορυφαία πρόσφυση όλο τον χρόνο και σε όλες τις επιφάνειες. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει από πέντε προγράμματα οδήγησης. Το σύστημα, στη συνέχεια, προσαρμόζει την κατανομή ροπής στους εμπρός τροχούς, επιτρέπει την ολίσθηση του τροχού εάν είναι απαραίτητο και, με το αυτόματο κιβώτιο, προσαρμόζει τα σημεία αλλαγών σχέσεων καθώς και την απόκριση του γκαζιού. Αυτό εξασφαλίζει τέλεια πρόσφυση και σταθερή συμπεριφορά ανεξάρτητα εάν το Grandland X κινείται σε χιόνι, λάσπη, άμμο ή βρεγμένη επιφάνεια.

Στο πλαίσιο εορτασμού των 120 χρόνων Opel, η γερμανική εταιρεία προσφέρει 120 SUV σε μοναδικές τιμές. Το premium SUV, Grandland X διατίθεται τώρα από 21.950 ευρώ με κινητήρα βενζίνης ή diesel, καθώς και οι περιορισμένες εκδόσεις «120 Edition» ξεκινούν από 24.650 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή