H JAEGER-LECOULTRE παρουσιάζει τρία νέα Rendez-Vous Sonatina

H JAEGER-LECOULTRE παρουσιάζει τρία νέα Rendez-Vous Sonatina

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Jaeger-LeCoultre παρουσιάζει τρεις έξοχες δημιουργίες υψηλής καλλιτεχνικής αξίας σε συλλεκτικές εκδόσεις οκτώ αντιτύπων η καθεμία. Πρόκειται για γυναικεία μοντέλα Rendez-Vous Sonatina, τα οποία υμνούν τη «γαλήνια φύση» και ξεχειλίζουν θηλυκότητα και ευαισθησία. Είναι περίτεχνες δημιουργίες των ταλαντούχων τεχνιτών της Grande Maison και συνδυάζουν τους περίπλοκους κώδικες της υψηλής ωρολογοποιίας και τον ντελικάτο χαρακτήρα σπάνιων τεχνικών (Métiers Rares™) που αναβιώνουν στα ειδικά εργαστήρια της Jaeger-LeCoultre.

H JAEGER-LECOULTRE παρουσιάζει τρία νέα Rendez-Vous Sonatina-1

Ορχιδέες και πεταλούδες

Η ορχιδέα είναι ένα λουλούδι που συμβολίζει την ομορφιά, την χάρη και την γοητεία. Ιδιαίτερα αγαπητό στην Κίνα, καλλιεργείται εκεί για περισσότερα από 3.000 χρόνια. Οι πεταλούδες συμβολίζουν τη μεταμόρφωση, την ελπίδα και τη ζωή ενώ το γοητευτικό τους φτερούγισμα προκαλεί ένα αίσθημα ελαφρότητας και ευδαιμονίας. Τις κομψές και ντελικάτες ορχιδέες και τις εύθραυστες αλλά δυνατές πεταλούδες επέλεξε ως κεντρικά μοτίβα για τα καντράν των νέων Rendez-Vous Sonatina η Jaeger-LeCoultre, επιστρατεύοντας τρεις σπάνιες τεχνικές: αυτή του guillochage (χειροποίητη δημιουργία επαναλαμβανόμενων ανάγλυφων μοτίβων), της μικροζωγραφικής επάνω σε φίλντισι και της ένθεσης πολύτιμων λίθων.

H JAEGER-LECOULTRE παρουσιάζει τρία νέα Rendez-Vous Sonatina-2
Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Sonatina Green Orchid

 

Τα καντράν είναι σκαλισμένα με ένα κυματιστό guilloché μοτίβο που ενισχύει τις τονικές εντάσεις στο φίλντισι και κατόπιν αποκτούν ροζ, πράσινη ή μοβ απόχρωση. Επάνω σ’ αυτό το λαμπερό φόντο ο ειδικός τεχνίτης ζωγράφισε με το μικροσκοπικό του πινέλο μία ρεαλιστική εικόνα από πεταλούδες και ορχιδέες, η οποία εντυπωσιάζει με τη φυσικότητα και το βάθος της.

H JAEGER-LECOULTRE παρουσιάζει τρία νέα Rendez-Vous Sonatina-3
Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Sonatina Nude Orchid

 

Ένα περίτεχνο οβάλ στεφάνι από διαμάντια λειτουργεί σαν μία πολύτιμη κορνίζα γύρω από την ζωγραφική παράσταση και φιλοξενεί και την ένδειξη ημέρας και νύχτας.

H JAEGER-LECOULTRE παρουσιάζει τρία νέα Rendez-Vous Sonatina-4

Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Sonatina Purple Orchid

 

Στην άκρη του καντράν, ένα χρυσό αστέρι σηματοδοτεί την ώρα για ένα σημαντικό ραντεβού και ρυθμίζεται από την δεύτερη κορόνα. Όταν φθάνει η ώρα αυτή, ακούγεται μία μελωδία, η οποία προειδοποιεί την κάτοχο του ρολογιού για το ραντεβού της. Αυτή η ρομαντική complication είναι δυνατή χάρη στον αυτόματο Manufacture Calibre 735, ο οποίος έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τα μοντέλα Sonatina και είναι ορατός από το διάφανο κρύσταλλο ζαφειριού στην πλάτη της κάσας.

H JAEGER-LECOULTRE παρουσιάζει τρία νέα Rendez-Vous Sonatina-5

Η κάσα έχει διάμετρο 38,2 mm, πάχος μόλις 5,57 mm και είναι από ροζ χρυσό 18Κ. Τα νέα ρολόγια είναι στολισμένα με 160 διαμάντια, συνολικού βάρους 1,86 καρατίων και αγκαλιάζουν τον καρπό με λουράκια από φίνο δέρμα αλιγάτορα σε ροζ, πράσινο ή μοβ χρώμα. Οι τρεις συλλεκτικές εκδόσεις Rendez-Vous Sonatina διατίθενται αποκλειστικά στις μπουτίκ της Jaeger-LeCoultre.

Δείτε εδώ τα Rendez-Vous Sonatina που είχε δημιουργήσει η Jaeger-LeCoultre το 2017.

Περισσότερες πληροφορίες για την Jaeger-LeCoultre εδώ.

Διάθεση: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020), Imanoglou (τηλ.: 210-3646666)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή