BLANCPAIN Fifty Fathoms Barakuda

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο οίκος Blancpain παρουσιάζει μία συλλεκτική έκδοση 500 αντιτύπων εμπνευσμένη από το Barakuda, ένα ιστορικό καταδυτικό μοντέλο της δεκαετίας του 1960. Το νέο Fifty Fathoms Barakuda διατηρεί την αισθητική και το ύφος του πρωτότυπου, υιοθετεί όμως ταυτόχρονα τις τεχνολογίες αιχμής και τις καινοτομίες που έχουν προκύψει από την πολύχρονη έρευνα της Blancpain στους τομείς της ωρολογοποιίας και των καταδύσεων. Το Fifty Fathoms θεωρείται ως το πρώτο σύγχρονο ρολόι καταδύσεων στον κόσμο. Γεννήθηκε το 1953 και σύντομα υιοθετήθηκε από το πολεμικό ναυτικό πολλών κρατών του κόσμου. Οι πρώτοι που εξόπλισαν τους βατραχανθρώπους τους για τις υποβρύχιες αποστολές τους ήταν οι Γάλλοι ενώ το παράδειγμά τους ακολούθησαν και άλλες στρατιωτικές ελίτ, όπως η Γερμανική Bundesmarine τη δεκαετία του 1960. Η Bundesmarine προμηθευόταν τα μοντέλα Fifty Fathoms από μία εταιρεία που ειδικευόταν στην παραγωγή και διανομή τεχνικού εξοπλισμού καταδύσεων. Η εταιρεία εκείνη ονομαζόταν Barakuda.

BLANCPAIN Fifty Fathoms Barakuda-1
O Γάλλος δύτης Robert "Bob" Maloubier με ένα από τα πρώτα Fifty Fathoms της Blancpain (1953) ©Blancpain

 

Εκτός από ρολόγια-εργαλεία που προορίζονταν για τις ένοπλες δυνάμεις, η Blancpain εισήγαγε στην Γερμανική αγορά και ένα ρολόι για πολίτες, το οποίο είχε ένα συγκεκριμένο στιλ, με δίχρωμες ενδείξεις των ωρών, λευκούς φωσφορίζοντες δείκτες και εξαιρετικά ευανάγνωστη ένδειξη ημερομηνίας στο 3. Η νέα συλλεκτική έκδοση αναπαραγάγει στην εντέλεια τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά εκείνου του μοντέλου του 1960.

BLANCPAIN Fifty Fathoms Barakuda-2

To μαύρο καντράν έχει μεγάλες κόκκινες και λευκές ενδείξεις των ωρών καλυμμένες με Super-LumiNova τύπου «old radium». Με το ίδιο φωσφορίζον υλικό είναι επιστρωμένοι και οι δείκτες ενώ η ημερομηνία έχει τοποθετηθεί στο 3, ακριβώς όπως και στο πρωτότυπο μοντέλο. Το «πλεκτό» λουράκι από καουτσούκ είναι πανομοιότυπο με το λουρί του ιστορικού μοντέλου, το οποίο ήταν εξαιρετικά δημοφιλές μεταξύ των επαγγελματιών δυτών της εποχής εκείνης λόγω της αντοχής και της άνεσης που προσέφερε.

BLANCPAIN Fifty Fathoms Barakuda-3

Η κάσα του ρολογιού είναι ατσάλινη, με διάμετρο 40 mm (μέγεθος που η Blancpain προτιμά για τα συλλεκτικά Fifty Fathoms) και είναι στεγανή μέχρι 300 μέτρα. Η μονής κατεύθυνσης περιστρεφόμενη στεφάνη είναι εφοδιασμένη με έναν καμπύλο δακτύλιο από κρύσταλλο ζαφειριού, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ανθεκτικός στα χτυπήματα και στις χαρακιές (η Blancpain είχε παρουσιάσει αυτή την καινοτομία το 2003).

BLANCPAIN Fifty Fathoms Barakuda-4

Στο εσωτερικό της κάσας κρύβεται ό αξιόπιστος αυτόματος Calibre 1151, ο οποίος προσφέρει πάνω από 100 ώρες ενεργειακής αυτονομίας (δηλαδή περισσότερο από τέσσερις ημέρες). Διαθέτει δύο βαρέλια και ελατήριο από πυρίτιο, ένα υλικό που δεν επηρεάζεται από τα μαγνητικά πεδία. Όπως προαναφέραμε, το Fifty Fathoms Barakuda κυκλοφορεί σε περιορισμένη έκδοση 500 αντιτύπων.

Περισσότερες πληροφορίες για την Blancpain εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Kassis (τηλ.: 210-3641000)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή