Τσουχτερά πρόστιμα για καπνιστές οδηγούς

Τσουχτερά πρόστιμα για καπνιστές οδηγούς

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυστηρά πρόστιμα καλούνται να καταβάλουν οδηγοί που καπνίζουν σε καμπίνα επιβατών, ενώ θα τους αφαιρείται και η άδεια οδήγησης, όπως προκύπτει από τον νέο ΚΟΚ, αλλά και τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα,  θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ και θα αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης για έναν μήνα σε καπνιστές οδηγούς ταξί, λεωφορείων, αλλά και Ι.Χ. δημοσίας χρήσης, που θα καπνίζουν εντός των οχημάτων.

Για παράβαση της απαγόρευσης καπνίσματος στα αυτοκίνητα, όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ποσού 1.500 ευρώ στον επιβαίνοντα που καπνίζει ανεξάρτητα αν είναι οδηγός, ενώ διπλασιάζεται το πρόστιμο ( 3.000 ευρώ), αν αυτός που καπνίζει οδηγεί αυτοκίνητο δημοσίας χρήσης.

Στους οδηγούς που παραβαίνουν τους κανόνες, θα επιβάλλεται αφαίρεση της άδειας ικανότητος οδήγησης για διάστημα ενός μήνα για κάθε παράβαση έστω και αν δεν διέπραξαν οι ίδιοι την παράβαση, αλλά πρόσωπο που επιβαίνει στο αυτοκίνητο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή