Πακέτο μέτρων από Σαλβίνι για μετανάστευση

Πακέτο μέτρων από Σαλβίνι για μετανάστευση

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Νέες εξουσίες για την περιστολή του αριθμού των μεταναστών αναμένεται να εξασφαλίσει ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και ντε φάκτο ηγέτης της χώρας Ματέο Σαλβίνι, καθώς εντείνει τον έλεγχό του στην κυβέρνηση. Η Ανω Βουλή επρόκειτο να ψηφίσει αργά χθες το βράδυ ή νωρίς σήμερα το πρωί και να δώσει την τελική έγκριση στο πακέτο μέτρων στον τομέα της ασφάλειας, πάγιο αίτημα του Σαλβίνι. Ενδεχόμενη επικράτησή του θα μπορούσε να αναζωπυρώσει τους ενδοκυβερνητικούς τριγμούς, καθώς η δέσμη μέτρων παρέχει στην αστυνομία και στον στρατό της Ιταλίας αυξημένες εξουσίες ώστε να μπορούν να σταματούν και να κατάσχουν πλοιάρια που συμμετέχουν στη διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο. Την ίδια ώρα, ο Σαλβίνι δεν σταματά να διατρανώνει τον ρατσισμό του, επιτιθέμενος αυτήν τη φορά μέσω Twitter σε Ρομά γυναίκα, την οποία αποκάλεσε «βρώμικη γύφτισσα» (zingaraccia). 0 46χρονος ηγέτης της Λέγκας του Βορρά σχολίασε τη δήλωση της γυναίκας ότι ο ίδιος αξίζει σφαίρες στο κεφάλι. «Είναι λογικό μια γύφτισσα στο Μιλάνο να λέει ότι ο Σαλβίνι πρέπει να δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι; Να είσαι φρόνιμη, βρώμικη γύφτισσα, γιατί οι μπουλντόζες καταφθάνουν σύντομα».

Το παράδειγμά του, στο μεταξύ, ακολουθούν και οι αιρετοί της ξενοφοβικής Λέγκας, που έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν διχαστικές πολιτικές σε πολλά σημεία της Ιταλίας. Στο Μονφαλκόνε, στην επαρχία Γκορίτσια, στη βόρεια Ιταλία, η δήμαρχος Αννα Μαρία Τσίζιντ έχει απασχολήσει πολλές φορές τον Τύπο της χώρας με τις οπισθοδρομικές αποφάσεις της. Αφότου επέβαλε ανώτατο όριο 45% στην παρουσία ξένων μαθητών στα νηπιαγωγεία της πόλης και αφού απαγόρευσε από τις δημοτικές βιβλιοθήκες εφημερίδες αριστερών τάσεων, όπως οι Avvenire και Manifesto, τώρα βάζει στο στόχαστρο και τους εκπαιδευτικούς που έχουν εκφράσει προοδευτικές απόψεις.

«Με την ιδεολογία τους δηλητηριάζουν τους νέους, παρουσιάζοντας ανοικτά τις δημοκρατικές επιλογές που οι Ιταλοί επιδεικνύουν απέναντι στις δημοτικές αρχές της Λέγκας», τονίζει η ίδια, προτάσσοντας καμιά δεκαριά μηνύματα «ανησυχίας και αγανάκτησης» που έχει συλλέξει μέσα στη διετία που έχει αναλάβει καθήκοντα από γονείς, μαθητές, ακόμη και καθηγητές. Οπως επισημαίνει σε tweet της, η πρώην κυβερνήτης της περιφέρειας Φριούλι-Βενετία Τζούλια και νυν βουλευτής με το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) Ντέμπορα Σερακιάνι, «δεν υπάρχει τέλος στην αλαζονεία και στη μανία της Λέγκας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή