Sabah: Ξεκίνησε γεωτρήσεις το «Γιαβούζ» στην Καρπασία

Sabah: Ξεκίνησε γεωτρήσεις το «Γιαβούζ» στην Καρπασία

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τουρκικό  γεωτρύπανο «Γιαβούζ» ξεκίνησε να εργάζεται ανοικτά της κατεχόμενης Καρπασίας και θα επιχειρήσεις στην περιοχή για τρεις εβδομάδες, όπως αναφέρουν σήμερα κυπριακά ΜΜΕ, επικαλούμενα δημοσίευμα της τουρκικής  φιλο-κυβερνητικής εφημερίδας Σαμπάχ, η οποία τονίζει ότι η «Η Τουρκία συνεχίζει με ταχύτητα τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατ. Μεσόγειο».

Το δημοσίευμα συμπίπτει με την σημερινή επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Ενέργειας στα Κατεχόμενα και εκτιμά ότι η νέα γεώτρηση από το «Γιαβούζ  πραγματοποιείται για να στείλει μήνυμα της Άγκυρας σε όλον τον κόσμο.

Ταυτόχρονα, το γεωτρύπανο «Πορθητής» προχώρησε αρκετά στις εργασίες του δυτικά του Ακάμα και θα συνεχίσει τις γεωτρητικές δραστηριότητας για μερικές ακόμα εβδομάδες, καθώς έχει πλέον φθάσει στα 5 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της θάλασσας.
 
Ακόμα, σύμφωνα πάντα με τη Sabah, το ερευνητικό σεισμογραφικό «Oruc Reis» θα ταξιδέψει στην Ανατολική Μεσόγειο για να υποστηρίξει το γνωστό σε όλους Μπαρμπαρός στις σεισμικές του έρευνες.
 
Όλα αυτά υπό το άγρυπνο βλέμμα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες ελέγχουν την ασφάλεια των γεωτρυπάνων και των ερευνητικών σκαφών, με υποβρύχια, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και φρεγάτες του πολεμικού ναυτικού.
 
Με πληροφορίες από Philenews, Sabah, Sigmalive

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή