Στο αρχείο για τον Αντ. Σαμαρά η υπόθεση Novartis

Στο αρχείο για τον Αντ. Σαμαρά η υπόθεση Novartis

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά από δύο και πλέον χρόνια από τότε που έφθασε η σχετική δικογραφία στη Βουλή τέθηκε στο αρχείο η υπόθεση της Novartis, ως προς τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τον οποίο, όπως και για τους λοιπούς πολιτικούς τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν στην υπόθεση, δεν προέκυψε απολύτως τίποτα από όσα οι λεγόμενοι προστατευόμενοι μάρτυρες είχαν καταθέσει.

Ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος είχε από την πρώτη στιγμή με οργή αντιμετωπίσει την εμπλοκή του στην υπόθεση, έχει καταθέσει μηνύσεις κατά όλων εκείνων που μετείχαν στην ενοχοποίησή του χωρίς στοιχεία και έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ότι είναι αποφασισμένος η έρευνα να φθάσει ως το τέλος και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ιθύνοντες της ενοχοποίησης του.

Η αρχειοθέτηση έγινε με πράξη της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη ενώ ακόμα η υπόθεση παραμένει ανοικτή για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, τον υπουργό Αδωνι Γεωργιάδη και τον επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ενωση Δημ. Αβραμόπουλο.

Η υπόθεση ήδη έχει αρχειοθετηθεί για τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Παν. Πικραμένο, Μάριο Σαλμά, Αλέξανδρο Λυκουρέτζο και για τον Γεώργιο Κουτρουμάνη, ενώ σε εξηγήσεις έχει κληθεί ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος, χωρίς και γι' αυτόν να έχουν προκύψει στοιχεία για χρηματισμό η για άλλες ενέργειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή