Αντετοκούνμπο: «Θα αντάλλαζα τον τίτλο του MVP για χρυσό με την Εθνική στην Κίνα»

Αντετοκούνμπο: «Θα αντάλλαζα τον τίτλο του MVP για χρυσό με την Εθνική στην Κίνα»

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θα αντάλλαζα τον τίτλο του MVP για το χρυσό μετάλλιο στην Κίνα», δήλωσε στην επίσημη σελίδα της FIBA ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος μαζί με τους υπόλοιπους διεθνείς ντύνεται στα «γαλανόλευκα» καθώς η Εθνική Ελλάδος ετοιμάζεται για την μεγάλη αναμέτρηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

Ο «Greek Freak» κατάφερε τη φετινή σεζόν να έχει 27.7 πόντους, 12.5 ριμπάουντ και 5.9 ασίστ, ενώ η ομάδα του ήταν η κορυφαία στην κανονική διάρκεια του NBA.

Σε μόλις έξι σεζόν του NBA, ο 24χρονος μπασκετομπολίστας έδειξε ότι είναι ασταμάτητος και οδήγησε τους Μπακς στο καλύτερό τους ρεκόρ από την εποχή 1980-1981 και αναδείχθηκε  πολυτιμότερος παίκτης στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

O «Giannis» που έχει γίνει πρότυπο για όσους ελπίζουν να βγουν από την αφάνεια, θεωρεί ότι η συμμετοχή του στην Εθνική είναι μια ασύγκριτη εμπειρία και για αυτό το λόγο η κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου είναι τόσο σημαντική. 

«Πάντα νιώθω κάτι ξεχωριστό όταν παίζω για την Εθνική Ομάδα», εξηγεί. «Όταν αρχίζεις στο τουρνουά και ακούς τον Εθνικό Ύμνο, τα συναισθήματα είναι απερίγραπτα. Μετά το πρώτο καλάθι, τις πρώτες φάσεις, είναι μια απίστευτη εμπειρία και κάθε φορά νιώθω περήφανος, όπως την πρώτη φορά.Το συναίσθημα να νικάς με την Εθνική Ομάδα είναι απίθανο και έχω πει πολλές φορές πως πάντα θα είμαι μέρος της, όσο είμαι υγιής, όπως φέτος το καλοκαίρι», προσθέτει.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This is how we roll babe! #NikosGikasVoice

A post shared by Giannis Antetokounmpo (@giannis_an34) on

Aug 5, 2019 at 3:02am PDT

Ένα άλλο στοιχείο που προσθέτει νόημα στη φετινή διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι το γεγονός ότι ο Γιάννης θα είναι μαζί με δύο από τα αδέλφια του στην Εθνική, τον Θανάση και τον μικρότερο αδερφό του, Κώστα. Ο πρώτος έχει εμπειρία από NBA και EuroLeague και θα είναι ο συμπαίκτης του Γιάννη στους Μπακς για τη σεζόν 2019-20 στο NBA, ενώ ο τελευταίος αναμένεται να παίξει για τους Λέικερς. 

«Προσπαθούμε να ενθαρρύνουμε ο ένας τον άλλον και να βελτιωνόμαστε», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιάννης. «Πρόκειται για ένα εκπληκτό συναίσθημα να είμαστε όλοι μαζί. Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να φττάσουμε εώς εδώ και να το πετύχουμε. Για αυτό ξέρω ότι η μητέρα μας είναι περήφανη, όπως και ο πατέρας μας, ο οποίος είμαι σίγουρος ότι μας προσέχει από τον ουρανό», πρόσθεσε. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή