Μια αυτοκινητοβιομηχανία με 120 χρόνια ζωής

Μια αυτοκινητοβιομηχανία με 120 χρόνια ζωής

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
λα ξεκίνησαν το 1899, όταν η Σόφι Οπελ, σύζυγος του ιδρυτή της εταιρείας Aνταμ Οπελ, ακολουθώντας τις συμβουλές των γιων της, αποφάσισε ότι η εταιρεία, που μέχρι τότε κατασκεύαζε ραπτομηχανές, θα δημιουργήσει και το πρώτο της αυτοκίνητο: το περίφημο Opel Patentmotorwagen «System Lutzmann». Το 1924, ο Φρίντριχ Οπελ μαζί με τον αδελφό του Βίλχελμ Oπελ εγκαινίασαν την πρώτη γραμμή παραγωγής για αυτοκίνητα.

 
Μετά τον Β ́ Παγκόσμιο Πόλεμο, το πρώτο νέο μοντέλο της Opel ήταν το Olympia Rekord, που άντλησε το design του από τις μεγάλες αμερικανικές λιμουζίνες της εποχής. Τον Ιούνιο του 1964, η Opel έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος κατασκευαστής που δημιούργησε ένα μοντέρνο κέντρο σχεδιασμού αυτοκινήτου, ενώ έναν χρόνο αργότερα παρουσίασε στην Εκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το σπορ κουπέ Opel GT.

 
Το 1982 λανσαρίστηκε ένα μοντέλο που έμελλε να αποτελέσει μεγάλη επιτυχία για τη μάρκα, το Corsa. Σήμερα, και 37 χρόνια μετά την παρουσίαση της πρώτης γενιάς του, το Corsa έχει φτάσει στα 14 εκατομμύρια πωλήσεις. Συνεχίζοντας την πορεία της, η Opel λάνσαρε το 1999 το Zafira, το πρώτο της 7θέσιο μοντέλο. Δέκα χρόνια αργότερα, το 2009, έφερε στην αγορά το ηλεκτρικό Ampera, το οποίο έλαβε τον τίτλο του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς» το 2012, επιτυχία που επαναλήφθηκε το 2016 με την 5η γενιά του Astra.

 
Το 2013, η Opel με το λανσάρισμα του Mokka μάς έφερε και το πρώτο μικρό SUV της ιστορίας της. Σήμερα, η γκάμα των SUV της Opel αποτελείται από το Crossland X, το Mokka X και το μεγαλύτερο Grandland X, πλαισιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο μια υπερπλήρη γκάμα μοντέλων, που αποτελείται από το μίνι Adam, το μικρό Corsa, το μικρομεσαίο Astra, το μεσαίο Insignia, αλλά και τα πολυχρηστικά Opel Combo Life και Zafira Life. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή