Κριτική Ομπάμα σε Τραμπ για το κλίμα μίσους που καλλιεργεί

Κριτική Ομπάμα σε Τραμπ για το κλίμα μίσους που καλλιεργεί

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Εμμεση κριτική στον πρόεδρο Τραμπ άσκησε χθες σε εκτενή ανακοίνωσή του ο τέως πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, με αφορμή τις μαζικές δολοφονίες σε Τέξας και Οχάιο, καλώντας τους Αμερικανούς να απορρίψουν ηγέτες οι οποίοι τροφοδοτούν κλίμα φόβου.

«Οφείλουμε να απορρίψουμε τη γλώσσα που προέρχεται από τα στόματα των ηγετών μας και καλλιεργεί κλίμα φόβου και μίσους και καθιστά κανονικά τα ρατσιστικά αισθήματα. Ηγέτες, οι οποίοι δαιμονοποιούν όσους δεν μας μοιάζουν ή αφήνουν να εννοηθεί ότι οι μετανάστες απειλούν τον τρόπο ζωής μας ή αναφέρονται σε άλλους ανθρώπους ως “υπανθρώπους”, ή υπονοούν ότι η Αμερική ανήκει σε μία μόνο κατηγορία ανθρώπων, δεν αξίζουν τη στήριξή μας», αναφέρει ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ. Παρότι ο κ. Ομπάμα δεν ανέφερε ονομαστικά τον πρόεδρο Τραμπ, η ανακοίνωσή του είχε ως στόχο τον σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου.

Σε μια προσπάθεια να αποκλιμακώσει την ένταση, ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τη Δευτέρα το έθνος να καταδικάσει τη μισαλλοδοξία και τις ρατσιστικές απόψεις, αναφέροντας ότι θα υποστηρίξει την ψήφιση νόμων που θα επιτρέπουν στις Αρχές να αφαιρούν όπλα από άτομα που θεωρούνται ικανά να διαπράξουν μαζικές δολοφονίες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε χθες την πρόθεσή του να επισκεφθεί το Ελ Πάσο του Τέξας, αλλά και το Ντέιτον του Οχάιο, τόπους των δύο επιθέσεων του Σαββατοκύριακου. Σε δηλώσεις της χθες, η δήμαρχος του Ελ Πάσο, Ντι Μάργκο, κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο να μη δώσει πολιτική διάσταση στη σημερινή επίσκεψή του στην πόλη και να μην αναφερθεί στο πολιτικά ευαίσθητο ζήτημα της οπλοκατοχής.

Στο μεταξύ, δύο ακόμη τραυματίες της επίθεσης στο Ελ Πάσο υπέκυψαν χθες σε νοσοκομείο του Τέξας, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών στους 22. Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ντέιτον του Οχάιο λίγες ώρες αργότερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή