Αύξηση παραγγελιών 2,5% στη γερμανική βιομηχανία

Αύξηση παραγγελιών 2,5% στη γερμανική βιομηχανία

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αύξηση των παραγγελιών στη μεταποίηση κατά 2,5% τον Ιούνιο είναι ευπρόσδεκτη, ωστόσο δεν σηματοδοτεί το σημείο καμπής καθώς οι προοπτικές της γερμανικής οικονομίας εξακολουθούν να είναι δυσοίωνες. Ο γερμανικός κλάδος της μεταποίησης περνάει την εντονότερη περίοδο ύφεσης των τελευταίων επτά ετών και σε συνδυασμό με την πτώση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης απειλεί τη γερμανική οικονομία με ύφεση.

«Η γερμανική οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εξαγωγές και αυτό είναι που την πλήττει σήμερα», είπε στο Bloomberg ο Μαρσέλ Φράτσερ, πρόεδρος του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου DIW. «Αν συνεχιστεί ο εμπορικός πόλεμος για πολλά ακόμη χρόνια, αυτό θα πλήξει πολύ σκληρά τη Γερμανία», συμπλήρωσε ο Φράτσερ. Η αύξηση των παραγγελιών στη βιομηχανία οφείλεται στην άνοδο της ζήτησης από χώρες εκτός της Ευρωζώνης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας. Οι παραγγελίες από τη Γερμανία μειώθηκαν κατά 1% τον Ιούνιο και από τις χώρες της Ευρωζώνης ελαττώθηκαν κατά 0,6%. Αντιθέτως οι παραγγελίες από χώρες εκτός Ευρωζώνης αυξήθηκαν κατά 8,6%. Η θετική πλευρά είναι πως επιβραδύνθηκε σημαντικά στη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου ο ρυθμός πτώσης των παραγγελιών. «Ωστόσο οι δείκτες επιχειρηματικής εμπιστοσύνης υποδηλώνουν ότι εξακολουθεί να βρίσκεται μπροστά μας το σημείο καμπής», παραδέχθηκε σε ανακοίνωσή του το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας. Σήμερα, θα δημοσιευθούν τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία και αναμένεται να δείξουν πτώση, σύμφωνα με το Bloomberg.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή