Πυρά της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά της Δούρου

Πυρά της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά της Δούρου

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σκληρή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ), η οποία πρωτίστως στρέφεται με εξαιρετικά επικριτικούς χαρακτηρισμούς κατά της απερχόμενης περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου είναι ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα εξελίξεων στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων της Αττικής, με επίκεντρο τον ΧΥΤΑ Φυλής. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία αντέδρασε από την πρώτη στιγμή στην προοπτική επέκτασης του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) και στην επέκταση της ίδιας της χωματερής στη Φυλή, καταγγέλλει με την ανακοίνωσή της μεθοδεύσεις από την πλευρά της απερχόμενης περιφερειάρχου, προκειμένου, όπως υποστηρίζουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων στους ΟΤΑ, να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Γίνεται, μεταξύ άλλων, λόγος για εν κρυπτώ μεθοδεύσεις και για εξόφληση γραμματίων προς μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ έρχεται σε συνέχεια της κινητοποίησης την περασμένη Τετάρτη 31 Ιουλίου, όταν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ εμπόδισαν την προγραμματισμένη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), με αντικείμενο την επέκταση του ΕΜΑΚ κατά 200.000 τόνους απορριμμάτων, καθώς και την επέκταση της χωματερής. Η κινητοποίηση οδήγησε τότε σε αναβολή της συνεδρίασης. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τώρα ότι η κ. Δούρου, η οποία δεν είχε λάβει μέρος στη συνεδρίαση εκείνη, άφησε να χειριστεί το θέμα ο γ.γ. του ΕΔΣΝΑ, που αναφέρουν ότι είναι συγγενικό της πρόσωπο και ο οποίος, μπροστά στις αντιδράσεις και στην κινητοποίηση, δεσμεύθηκε ότι τα θέματα που αφορούν την επέκταση του ΧΥΤΑ και του ΕΜΑΚ Φυλής αναβάλλονται οριστικά και δεν πρόκειται να συζητηθούν. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην καταγγελία της, «έχουν κάνει την κοροϊδία οικογενειακή υπόθεση και όπως φάνηκε έχουν… δεσμεύσεις». Ετσι, «κινήθηκαν εκ του πονηρού και την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019, εν κρυπτώ και παρά τις υποσχέσεις του γενικού γραμματέα, με την κ. Ρένα Δούρου παρούσα, συνεδρίασε η εκτελεστική επιτροπή του ΕΔΣΝΑ με τα “πρόθυμα” μέλη της και αποφάσισε την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ κάνει λόγο για απόφαση από την πλευρά της κ. Δούρου «που εξυπηρετεί μόνο συγκεκριμένα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα, λίγες ημέρες πριν παραδώσει την Περιφέρεια». Στην ανακοίνωση προστίθεται, δε, ότι «μια χωματερή ήδη κορεσμένη και επικίνδυνη με τα εργολαβικά συμφέροντα να κάνουν πάρτι ήταν το “έργο” της θητείας της κ. Ρένας Δούρου και σήμερα έπαιξε την τελευταία πράξη». Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ προαναγγέλλουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να κλείσει οριστικά ο ΧΥΤΑ Φυλής και να υπάρξει άμεση αποκατάσταση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή