Η ZENITH καλωσορίζει στην οικογένειά της τον ιπτάμενο εφευρέτη Franky Zapata

Η ZENITH καλωσορίζει στην οικογένειά της τον ιπτάμενο εφευρέτη Franky Zapata

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο «ιπτάμενος άνθρωπος» Franky Zapata έγινε γνωστός παγκοσμίως όταν στις 14 Ιουλίου πέταξε πάνω από το Παρίσι με το θρυλικό του Flyboard-Air, ένα ατομικό αεριωθούμενο δικής του επινόησης, συμμετέχοντας στους εορτασμούς της εθνικής εορτής των Γάλλων (δείτε τη σχετική είδηση εδώ). Λίγες ημέρες αργότερα, στις 25 Ιουλίου, ακριβώς 110 χρόνια από την ιστορική σόλο πτήση του Louis Bleriot επάνω από το κανάλι της Μάγχης, το 1909, επιχείρησε να επαναλάβει το εγχείρημα με το δικό του ιπτάμενο όχημα. Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών η προσπάθειά του στάθηκε αδύνατο να ολοκληρωθεί, καθώς απαιτούσε ανεφοδιασμό σε καύσιμα από σκάφος στο ενδιάμεσο της διαδρομής και έτσι ο Zapata υποσχέθηκε να ξαναπροσπαθήσει λίγες ημέρες αργότερα. Στις 3 Αυγούστου τα κατάφερε! Η δεύτερη προσπάθειά του να πετάξει από τη Γαλλία στην Αγγλία με το αυτοσχέδιο Flyboard Air, στέφθηκε από επιτυχία (δείτε τη σχετική είδηση και video εδώ). Και όπως ο Bleriot πέταξε με το δικό του αεροσκάφος, το οποίο ήταν εξοπλισμένο με όργανα πλοήγησης της Zenith, o Zapata κρατούσε σφιχτά στο ένα του χέρι το joystick του και στο άλλο είχε περασμένο έναν χρονογράφο Zenith Type 20 Chronograph Adventure.

Η ZENITH καλωσορίζει στην οικογένειά της τον ιπτάμενο εφευρέτη Franky Zapata-1

Πρωτοπόρος, τολμηρός και τελειομανής, ο Franky Zapata εντάχθηκε πρόσφατα στην οικογένεια της Zenith και ήταν μία μάλλον αυτονόητη επιλογή καθώς μοιράζεται κοινές αξίες και ιδανικά με την ελβετική μάρκα.

Η ZENITH καλωσορίζει στην οικογένειά της τον ιπτάμενο εφευρέτη Franky Zapata-2

Στιβαρό και σπορτίφ, το Zenith Pilot Type 20 Adventure με την χαρακτηριστική ευμεγέθη ανάγλυφη κορόνα του είναι εφοδιασμένο με έναν αυτόματο μηχανισμό χρονογράφου El Primero, ο οποίος διαθέτει column-wheel και προσφέρει 50 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Επειδή είναι σχεδιασμένο ως ρολόι αεροπορίας, το χακί καντράν του με την κοκκώδη υφή είναι εξαιρετικά ευανάγνωστο, με μεγάλους αραβικούς αριθμούς φτιαγμένους εξολοκλήρου με Super-LumiNova®.

Η ZENITH καλωσορίζει στην οικογένειά της τον ιπτάμενο εφευρέτη Franky Zapata-3

Η διαμέτρου 45 mm κάσα του είναι από μπρούντζο και αγκαλιάζει τον καρπό με ένα λουράκι από χακί δέρμα μόσχου ενώ υπάρχει και εναλλακτικό υφασμάτινο λουράκι σε μοτίβο παραλλαγής, το οποίο αλλάζει πανεύκολα. 

Η ZENITH καλωσορίζει στην οικογένειά της τον ιπτάμενο εφευρέτη Franky Zapata-4

Σχεδιασμένο από πρωτοπόρους με πάθος για την καινοτομία για πρωτοπόρους που κυνηγούν με πάθος το όνειρό τους, το Zenith Pilot Type 20 Adventure αποτελεί το ιδανικό συμπλήρωμα στα τολμηρά επιτεύγματα του Franky Zapata και το απόλυτο ρολόι για τους σύγχρονους λάτρεις της περιπέτειας που δοκιμάζουν συνεχώς τις αντοχές και τα όριά τους.

Περισσότερες πληροφορίες για την Zenith εδώ.

Σε εξουσιοδοτημένα καταστήματα

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή