Ονειρο ζωής η φωτογράφιση στη Σαντορίνη

Ονειρο ζωής η φωτογράφιση στη Σαντορίνη

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλοί Κινέζοι μελλόνυμφοι, που έχουν προγραμματίσει παραδοσιακό γάμο στην Κίνα, φωτογραφίζονται προηγουμένως στον Πύργο του Αϊφελ στο Παρίσι, στο Μπιγκ Μπεν στο Λονδίνο ή ακόμα και στη βρετανική ύπαιθρο. Σήμερα οι νέες «καυτές» τοποθεσίες για τέτοιες φωτογραφίσεις περιλαμβάνουν τη Νέα Ζηλανδία και την Ανταρκτική.

Ομως η Σαντορίνη, με το απέραντο γαλάζιο, τα κατάλευκα σοκάκια, τους γαλάζιους τρούλους και τα πανέμορφα ηλιοβασιλέματα φαίνεται να μαγνητίζει όλο και περισσότερο τους Ασιάτες μελλόνυμφους. «Πολλοί άνθρωποι έρχονται εδώ», εξηγεί ο βοηθός φωτογράφος Χου Καϊγουέ που εργάζεται στο νησί.

Πραγματικά η ομορφιά της Σαντορίνης είναι ονειρεμένη. Αρμάδες από κρουαζιερόπλοια και αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους μεταφέρουν τους εθισμένους στις σέλφι και στο Instagram, στο γραφικό νησί. Η Airbnb έχει αντικαταστήσει την ντόπια φιλοξενία και τα γαϊδουράκια στενάζουν από το βάρος των παχύσαρκων τουριστών.

Οι αξιωματούχοι του νησιού, βέβαια, είναι ενθουσιασμένοι από την αύξηση αφίξεων Κινέζων τουριστών. Οπως επισημαίνει ο Λουκάς Μπελόνιας, μηχανικός στον Δήμο της Θήρας, οι Κινέζοι επισκέπτες επέκτειναν την τουριστική περίοδο μέχρι το φθινόπωρο, όταν πλέον οι περισσότεροι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους. «Λατρεύουν να βγάζουν φωτογραφίες», λέει, «αλλά δεν αγαπούν τον ήλιο». Παραδέχεται, ωστόσο, ότι η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου. Επί μήνες ζουν στο νησί ξένοι φωτογράφοι, με τους συνεργάτες τους, στυλίστες, κομμωτές κ.ο.κ. και με μεγάλες ποσότητες νυφικών, χωρίς, ωστόσο, να καταβάλλουν φόρους. Η οικονομική αστυνομία σπάνια επιβάλλει την τήρηση των νόμων.

Για πολλά ζευγάρια, το κόστος των φωτογραφιών, που φτάνει τις πολλές χιλιάδες δολάρια, είναι ελάχιστο για μία εικόνα που αιχμαλωτίζει ταυτόχρονα τον έρωτα και την κοινωνική κινητικότητα. Αλλά και για τα ζευγάρια που δεν μπορούν να δαπανήσουν τόσα χρήματα, υπάρχουν φωτογραφικά στούντιο στην Σαγκάη με σκηνικά Σαντορίνης.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του 26χρονου Τζούτσι Λιν και της 30χρονης αρραβωνιστικιάς του, Γιντίνγκ Χουάνγκ. Για το νεαρό ζευγάρι από την Ταϊβάν μία φωτογραφία, προ του γάμου, στη Σαντορίνη αποτελούσε στόχο ζωής.

Για τη μεγάλη ημέρα ο μέλλων γαμπρός φόρεσε μαύρο σμόκιν με καφέ παπιγιόν και η νύφη ένα μακρύ λευκό φόρεμα με ουρά και μπούστο από δαντέλα. Σε μία σακούλα είχε βάλει άλλο ένα φόρεμα. Εξω από το ξενοδοχείο συνάντησαν τους φωτογράφους, την Τότο Κουό από την Ταϊβάν και τον σύζυγό της Γεώργιο Γαλανόπουλο.

Οι δύο φωτογράφοι οδήγησαν το μελλόνυμφο ζεύγος στην Οία, πιθανώς την πιο πολυφωτογραφημένη τοποθεσία του νησιού. Εκεί στο εσωτερικό της αυλής μιας εκκλησίας, υπό τα χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων τουριστών, κατάφεραν να φωτογραφηθούν μπροστά από ένα γαλανό τρούλο, κάνοντας πραγματικότητα το όνειρό τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή