Νεκρή βρέθηκε σε χαράδρα 20 μέτρων η Νάταλι Κρίστοφερ – Ενδείξεις ότι καταπλακώθηκε από βράχο

Νεκρή βρέθηκε σε χαράδρα 20 μέτρων η Νάταλι Κρίστοφερ – Ενδείξεις ότι καταπλακώθηκε από βράχο

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεκρή εντοπίστηκε από επίγειες δυνάμεις ερευνών σε χαράδρα είκοσι μέτρων, σε δύσβατο ορεινό σημείο της περιοχής Κεραμέ Αγίου Κήρυκου Ικαρίας η 35χρονη Νάταλι Κρίστοφερ.

Νεκρή βρέθηκε σε χαράδρα 20 μέτρων η Νάταλι Κρίστοφερ – Ενδείξεις ότι καταπλακώθηκε από βράχο-1

Πρόκειται για μια τοποθεσία που απέχει 1,5 χιλιόμετρο από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που η 35χρονη αστροφυσικός έμενε με τον σύντροφό της. 

Η σορός της βρέθηκε στις 17.10 από εθελοντή ενώ το κινητό της τηλέφωνο βρέθηκε επάνω της. Η άτυχη γυναίκα φορούσε αθλητικά ρούχα και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις καταπλακώθηκε από βράχο.

Στο  σημείο αναμένεται κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών και ιατροδικαστής ο οποίος θα κάνει αυτοψία, προκειμένου να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες ενέργειες για την εξακρίβωση των αιτιών του θανάτου της. 

Τις τελευταίες ώρες είχαν ενταθεί οι προσπάθειες εντοπισμού της και στην επιχείρηση συμμετείχαν εκτός από τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος στελέχη της Ασφάλειας Σάμου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ικαρίας, κλιμάκιο του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Κηρύκου και εθελοντές διασώστες. Χθες το απόγευμα στο νησί πήρε εντολή να μεταβεί και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. εξοπλισμένο με θερμικές κάμερες, ενώ από τις βραδινές ώρες τις έρευνες συνέδραμε και κλιμάκιο αστυνομικών από την Αθήνα εξοπλισμένο με ειδικά μηχανήματα γεωεντοπισμού.

Μάλιστα σήμερα θα μετέβαινε στο νησί κλιμάκιο αστυνομικών του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής καθώς και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι της ΕΛ.ΑΣ.. Στην Ικαρία θα πήγαινε και μια ακόμα ομάδα ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής.

Νεκρή βρέθηκε σε χαράδρα 20 μέτρων η Νάταλι Κρίστοφερ – Ενδείξεις ότι καταπλακώθηκε από βράχο-2

Το θρίλερ της εξαφάνισης άρχισε να εκτυλίσσεται νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας. Στις 12.05 μ. ο 38χρονος σύντροφος της Νάταλι Κρίστοφερ παρουσιάστηκε στο Α.Τ. Αγίου Κηρύκου και δήλωσε την εξαφάνιση της συντρόφου του. Το ζευγάρι βρισκόταν από τις 3 Αυγούστου στο νησί και έμενε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στο 4ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αγίου Κηρύκου – Φάρων. Επρόκειτο να αναχωρήσουν για άλλο προορισμό το απόγευμα της Δευτέρας. Ο 38χρονος Κύπριος κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι στις 9.30 το πρωί της Δευτέρας η σύντροφός του έφυγε από το δωμάτιο και πήγε για τρέξιμο δίχως έκτοτε να δώσει κάποιο σημείο ζωής. Αμεσα ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό της, στο πλαίσιο των οποίων αστυνομικοί ζήτησαν από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να εντοπίσουν το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της 34χρονης. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας και μέχρι το βράδυ της ίδιας ημέρας το κινητό ενεργοποιούσε την κεραία κινητής τηλεφωνίας με ονομασία «Φούρνοι» που βρίσκεται εγκατεστημένη στο γειτονικό νησί. Με βάση και αυτό το δεδομένο, οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί στη νοτιοανατολική ακτή της Ικαρίας (βρίσκεται εγγύτερα στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων) στο τμήμα από τον Αγιο Κήρυκο έως την περιοχή Φάροι.

Νεκρή βρέθηκε σε χαράδρα 20 μέτρων η Νάταλι Κρίστοφερ – Ενδείξεις ότι καταπλακώθηκε από βράχο-3

Ο 38χρονος σύντροφος της Νάταλι, μιλώντας χθες το βράδυ στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 είχε απευθύνει έκκληση στις εταιρειες κινητής τηλεφωνίας και σε τεχνολογικές εταιρείες να συνδράμουν ώστε να εντοπιστεί το ακριβές στίγμα του κινητού της κοπέλας.

Κλιμάκιο της «σήμανσης» που είχε μεταβεί στο νησί είχε ερευνήσει και το δωμάτιο του ζευγαριού και εντόπισε κηλίδες αίματος στο εσωτερικό του. Ερωτηθείς σχετικά, ο σύντροφος της αγνοούμενης κοπέλας κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι η 35χρονη το προηγούμενο βράδυ εμφάνισε ρινορραγία δίχως αυτή να είναι αποτέλεσμα κάποιου βίαιου χτυπήματος. Τα ίχνη αίματος στάλθηκαν για εξέταση DNA, ενώ άμεσα κινήθηκαν και διαδικασίες άρσης απορρήτου στο κινητό τηλέφωνο του 38χρονου ώστε να εξακριβωθούν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε τις κρίσιμες ώρες της εξαφάνισής της. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή