A. LANGE & SÖHNE Lange 1 Daymatic “25th Anniversary”

A. LANGE & SÖHNE Lange 1 Daymatic “25th Anniversary”

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το όγδοο κατά σειρά συλλεκτικό μοντέλο που δημιούργησε η A. Lange & Söhne με αφορμή την 25η επέτειο από τη γέννηση του εμβληματικού Lange 1 είναι το Lange 1 Daymatic αφιερωμένο σε μία ιδιαίτερη complication, αυτή της ημέρας της εβδομάδας η οποία, σε αντίθεση με τους συνήθεις τρόπους απεικόνισής της (είτε ψηφιακά σε παράθυρο είτε σε στρογγυλό υποκαντράν) εμφανίζεται εδώ με retrograde δείκτη. Το περίφημο μοντέλο Lange 1 Daymatic μοιάζει πολύ με το κλασικό κουρδιστό Lange 1, μόνο που είναι σαν να το βλέπεις μέσα από ένα καθρέφτη. Το χαρακτηριστικό ασύμμετρο καντράν του είναι αντίθετα δομημένο, με τις ώρες και τα λεπτά να έχουν τοποθετηθεί στα δεξιά, τα βοηθητικά δευτερόλεπτα και την μεγάλη ημερομηνία στα αριστερά. Η ένδειξη power reserve του Lange 1 που υπήρχε ακριβώς δίπλα στην κορόνα στο 3, έχει αντικατασταθεί από μία retrograde ένδειξη ημέρας της εβδομάδας στην αντίθετη πλευρά του καντράν (στο 9).

A. LANGE & SÖHNE Lange 1 Daymatic “25th Anniversary”-1

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Lange 1 Daymatic “25th Anniversary” συγκαταλέγονται η διαμέτρου 39,5 mm κάσα του από λευκό χρυσό 18Κ και το ασημί καντράν με τους δείκτες από μπλε ατσάλι. Όλες οι επιγραφές όπως και οι αριθμοί στην μεγάλη ημερομηνία είναι στην ίδια ακριβώς μπλε απόχρωση των δεικτών. Στον ίδιο χρωματικό τόνο και το χειροποίητο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα με το λευκόχρυσο κούμπωμα.

A. LANGE & SÖHNE Lange 1 Daymatic “25th Anniversary”-2

Μηχανικά το ρολόι υποστηρίζεται από τον αυτόματο Lange manufacture calibre L021.1 με 67 λίθους, 21.600 ταλαντώσεις ανά ώρα και 50 ώρες ενεργειακής αυτονομίας.

A. LANGE & SÖHNE Lange 1 Daymatic “25th Anniversary”-3

Όπως και σε όλα τα προηγούμενα επετειακά Lange 1, οι πλάκες και οι γέφυρες του μηχανισμού είναι από ακατέργαστο γερμανικό ασήμι ενώ η σκαλισμένη στο χέρι γέφυρα του μπαλανσιέ έχει την γνώριμη πλέον λεπτομέρεια που παραπέμπει στην εμβληματική μεγάλη ημερομηνία της Lange. Δείχνει τον αριθμό 25, συμβολίζοντας τα 25 χρόνια του Lange 1, και είναι και αυτή στο ιδιαίτερο μπλε χρώμα της συλλεκτικής σειράς, όπως και το ανθισμένο διακοσμητικό της μοτίβο.

Το A. Lange & Söhne Lange 1 Daymatic “25th Anniversary” (ref. 320.066) κυκλοφορεί σε μόλις 25 αριθμημένα αντίτυπα. Όσο για την τιμή του υπολογίστε τουλάχιστον 45.000 €.

A. Lange & Söhne Grande Lange 1 “25th Anniversary”

Εντός του Ιουλίου είχε κυκλοφορήσει και το έβδομο κατά σειρά επετειακό μοντέλο της σειράς 25th Anniversary.

A. LANGE & SÖHNE Lange 1 Daymatic “25th Anniversary”-4

Tο Grande Lange 1 “25th Anniversary” με κάσα διαμέτρου 41 mm και πάχους 8,8 mm από λευκό χρυσό 18Κ και επάργυρο καντράν με δείκτες και λεπτομέρειες σε μπλε χρώμα, είναι αυτό συλλεκτική έκδοση 25 τεμαχίων. Όσο για την τιμή του υπολογίστε τουλάχιστον 44.000 €.

Δείτε τις προηγούμενες επετειακές εκδόσεις για τα 25 χρόνια του Lange 1 που σας είχαμε παρουσιάσει τους περασμένους μήνες: Lange 1Grand Lange 1 Moon Phase, Little Lange 1, Lange 1 Tourbillon Perpetual Calendar, Lange 1 Time Zone 25th Anniversary και Lange 1 Moon Phase 25th Anniversary.

Περισσότερες πληροφορίες για την A. Lange & Söhne εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή