Στο σημείο όπου βρέθηκε παραμένει η σορός της Νάταλι Κρίστοφερ – Σήμερα η η αυτοψία

Στο σημείο όπου βρέθηκε παραμένει η σορός της Νάταλι Κρίστοφερ – Σήμερα η η αυτοψία

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο σημείο όπου βρέθηκε παρέμεινε τη νύχτα της Τετάρτης η σορός της 34χρονης Βρετανίδας αστροφυσικού, Νάταλι Κρίστοφερ, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο σε χαράδρα στην Ικαρία.

Η περιοχή παρέμενε αποκλεισμένη, ενώ σήμερα το πρωί, ιατροδικαστής και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών μετέβησαν στη νησί με ελικόπτερο, προκειμένου να γίνει αυτοψία επί τόπου, και να ερευνηθεί ο χώρος του συμβάντος.

Στο σημείο όπου βρέθηκε παραμένει η σορός της Νάταλι Κρίστοφερ – Σήμερα η η αυτοψία-1

Υπενθυμίζεται ότι η 34χρονη, βρέθηκε πλακωμένη από βράχο μέσα σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων, σε δύσβατο ορεινό σημείο της περιοχής Κεραμέ Αγίου Κήρυκου Ικαρίας. Εξετάζεται η εκδοχή να έπεσε, είτε κατά τη διάρκεια κατάβασης ή κατά τη διάρκεια ανάβασης μαζί με τον βράχο που την καταπλάκωσε. Ωστόσο, για τα ακριβή αίτια θανάτου θα αποφανθεί ο ιατροδικαστής μετά τη νεκροψία και νεκροτομή που θα γίνει στην Αθήνα, όπου θα μεταφερθεί η σορός μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας.

Το κινητό τηλέφωνο της νεαρής γυναίκας που είχε εκπέμψει σήμα στο σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα, ήταν πάνω της και είχε σταματήσει να εκπέμπει από χθες το πρωί.

Στο σημείο όπου βρέθηκε παραμένει η σορός της Νάταλι Κρίστοφερ – Σήμερα η η αυτοψία-2

Υπενθυμίζεται ότι το θρίλερ της εξαφάνισης άρχισε να εκτυλίσσεται νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας. Στις 12.05 μ. ο 38χρονος σύντροφος της Νάταλι Κρίστοφερ παρουσιάστηκε στο Α.Τ. Αγίου Κηρύκου και δήλωσε την εξαφάνιση της συντρόφου του.

Το ζευγάρι βρισκόταν από τις 3 Αυγούστου στο νησί και έμενε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στο 4ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αγίου Κηρύκου – Φάρων. Επρόκειτο να αναχωρήσουν για άλλο προορισμό το απόγευμα της Δευτέρας. Ο 38χρονος Κύπριος κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι στις 9.30 το πρωί της Δευτέρας η σύντροφός του έφυγε από το δωμάτιο και πήγε για τρέξιμο δίχως έκτοτε να δώσει κάποιο σημείο ζωής. Αμεσα ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό της, στο πλαίσιο των οποίων αστυνομικοί ζήτησαν από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να εντοπίσουν το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της 34χρονης. 

Στο σημείο όπου βρέθηκε παραμένει η σορός της Νάταλι Κρίστοφερ – Σήμερα η η αυτοψία-3

Κλιμάκιο της «σήμανσης» που είχε μεταβεί στο νησί είχε ερευνήσει και το δωμάτιο του ζευγαριού και εντόπισε κηλίδες αίματος στο εσωτερικό του. Ερωτηθείς σχετικά, ο σύντροφος της αγνοούμενης κοπέλας κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι η 35χρονη το προηγούμενο βράδυ εμφάνισε ρινορραγία δίχως αυτή να είναι αποτέλεσμα κάποιου βίαιου χτυπήματος.

Τα ίχνη αίματος στάλθηκαν για εξέταση DNA, ενώ άμεσα κινήθηκαν και διαδικασίες άρσης απορρήτου στο κινητό τηλέφωνο του 38χρονου ώστε να εξακριβωθούν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε τις κρίσιμες ώρες της εξαφάνισής της. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή