Το πολωνικό χωριό των κοριτσιών

Το πολωνικό χωριό των κοριτσιών

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία έχουν συσσωρευθεί σε ένα μικρό πολωνικό χωριό εξερευνώντας μια παράξενη πληθυσμιακή ανωμαλία, καθώς εδώ και μία δεκαετία δεν έχει γεννηθεί ούτε ένα αγόρι. Η κοινότητα Μιέστσε Οντρζάνσκιε τράβηξε για πρώτη φορά το ενδιαφέρον τον πολωνικών ειδησεογραφικών μέσων όταν έστειλε μια ομάδα που αποτελούνταν εξ ολοκλήρου από κορίτσια σε ένα περιφερειακό διαγωνισμό για νέους εθελοντές πυροσβέστες. Εκτοτε, η κατάσταση στο πολωνικό χωριό έχει ξεφύγει σύμφωνα με τη δήμαρχο Κριστίνα Ζίντζιακ, η οποία αναφέρει πως η κοινότητα του ενός δρόμου και των 96 σπιτιών «έχει γεμίσει με δημοσιογράφους».

Το χωριό βρίσκεται στη μικρότερη και λιγότερο κατοικημένη επαρχία της Πολωνίας, και από την τελευταία γέννηση αγοριού στην περιοχή έχουν ακολουθήσει 12 γέννες κοριτσιών. Οι κάτοικοι δεν γνωρίζουν τον λόγο της στατιστικής ανωμαλίας, αλλά πολλοί πιστεύουν πως μπορεί να πρόκειται απλώς για σύμπτωση. «Δέχομαι συνεχώς τηλεφωνήματα από γιατρούς που δίνουν συμβουλές για το πώς μπορεί η κοινότητα μας να συλλάβει ένα αγόρι», ανέφερε ο κοινοτάρχης της ευρύτερης περιοχής, Ράτζμουντ Φρίτσκο, ο οποίος πρόσθεσε με χιούμορ πως ανάμεσα στις υποδείξεις βρίσκεται και ένας πολωνικός μύθος που παροτρύνει τους γονείς να τοποθετήσουν το τσεκούρι κάτω από το οικογενειακό κρεβάτι. Ο κ. Φρίτσκο ανακοίνωσε επίσης την πρόθεσή του να προσφέρει μια ανταμοιβή για το επόμενο ζευγάρι του χωριού που θα γεννήσει αγόρι.

Πέρα από τη στατιστική ανωμαλία του φύλου των παιδιών, το μικρό χωριό ακολουθεί την απότομη τάση μείωσης του πληθυσμού που χαρακτηρίζει τις περισσότερες περιφέρειες της Πολωνίας. Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η κοινότητα πλησίαζε τους 1.200 κατοίκους, ενώ σήμερα υπάρχουν μονάχα 272.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή