Σήμα κινδύνου για την παθολογική κλινική στον Πύργο

Σήμα κινδύνου για την παθολογική κλινική στον Πύργο

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ για τις απάνθρωπες συνθήκες υποστελέχωσης των μονάδων υγείας, υπό τις οποίες καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών. Τελευταίο παράδειγμα, η παθολογική κλινική του νοσοκομείου Πύργου, που δέχεται το τελευταίο διάστημα μεγάλο αριθμό ασθενών, με αποτέλεσμα η διοίκηση του νοσοκομείου να δρομολογεί την ενεργοποίηση και επιπλέον θαλάμων. Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο εκπέμπουν σήμα κινδύνου, τονίζοντας ότι οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια δεν μπορεί να γίνει εάν δεν προβλεφθεί επιπλέον νοσηλευτικό προσωπικό.

Ειδικότερα, στο νοσοκομείο του Πύργου λειτουργεί μία παθολογική κλινική 36 κλινών, στην οποία προστέθηκαν πριν από επτά μήνες 14 κλίνες προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες.

Πρόσφατα, η διοίκηση του νοσοκομείου συγκρότησε επιτροπή διερεύνησης ενεργοποίησης θαλάμων για την αποσυμφόρηση της κλινικής. Ωστόσο, όπως καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων, ήδη η αύξηση της δύναμης της κλινικής από 36 σε 50 κλίνες έγινε με το ίδιο νοσηλευτικό προσωπικό, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους. Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, «το προσωπικό της παθολογικής δεν αντέχει άλλο. Για το καλοκαίρι δεν θα πάρει κανένας άδεια από την παθολογική. Επιπλέον, έχουν χρωστούμενες άδειες από το έτος 2017. Το προσωπικό αυτό έχει ξεπεράσει τα βιολογικά του όρια και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, με μαθηματική ακρίβεια θα υπάρχουν απώλειες».

Οι εργαζόμενοι ζητούν από το υπουργείο Υγείας, τη διοίκηση της αρμόδιας 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και τη διοίκηση του νοσοκομείου να μεριμνήσουν για τη λειτουργία μιας παθολογικής κλινικής είκοσι κλινών σε κλειστή πτέρυγα του νοσοκομείου, αλλά με επιπλέον προσωπικό που θα μπορεί να διατεθεί από άλλες δομές Υγείας της Υγειονομικής Περιφέρειας.

Πάντως, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων επιρρίπτει ευθύνες στον διοικητή των νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας, τον οποίο κατηγορεί για «ακατανόητες αποφάσεις». Οπως αναφέρει, η ζήτηση στην παθολογική κλινική στον Πύργο αυξήθηκε κατακόρυφα όταν με «εντέλλεσθε» του διοικητή μετακινήθηκαν οι δύο παθολόγοι του νοσοκομείου Αμαλιάδας στο νοσοκομείο Πύργου, με αποτέλεσμα να κλείσει η παθολογική κλινική 35 κλινών που υπήρχε στη μονάδα της Αμαλιάδας.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, «κλείνοντας την παθολογική της Αμαλιάδας, όλη τη ζήτηση φορτώθηκε η παθολογική κλινική του Πύργου με αποτέλεσμα οι συνθήκες νοσηλείας των ασθενών και εργασίας του προσωπικού να είναι απαράδεκτες» και ζητεί από το υπουργείο Υγείας «να καλυφθεί με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό η παθολογική κλινική του νοσοκομείου Πύργου και να λειτουργήσει άμεσα η παθολογική 35 κλινών του νοσοκομείου Αμαλιάδας με την επιστροφή των γιατρών του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή