Μεγάλες ζημιές λόγω του σεισμού στην Τουρκία (φωτογραφίες – βίντεο)

Μεγάλες ζημιές λόγω του σεισμού στην Τουρκία (φωτογραφίες – βίντεο)

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), σημειώθηκε στην πόλη Ντενιζλί στη νοτιοδυτική Τουρκία, με τις τοπικές αρχές να αναφέρουν μέχρι στιγμής τραυματίες και σπίτια που κατέρρευσαν.

Σύμφωνα με το τουρκικό σεισμολογικό παρατηρητήριο του Καντιλί, η δόνηση είχε μέγεθος 5,7 βαθμών και είχε εστιακό βάθος 8 χιλιομέτρων.

 

 

Σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών AFAD το επίκεντρο του σεισμού ήταν κοντά στην πόλη Μποζκούρτ.

 

 

«Κατέρρευσαν σκεπές, υπήρξαν μεγάλες ρωγμές, κάποια σπίτια κατέρρευσαν», δήλωσε η δήμαρχος του Μποζκούρτ, η Μπιρσέν Τσελίκ στον τηλεοπτικό σταθμό NTV.

 

 

«Δεν υπάρχει νεκρός, δεν υπάρχει σοβαρά τραυματίας», πρόσθεσε.

«Οι πρώτες πληροφορίες που λάβαμε δεν κάνουν λόγο για νεκρούς ούτε για καταρρεύσεις μεγάλης κλίμακας», δήλωσε ο επικεφαλής της AFAD για την περιοχή του Ντενιζλί, ο Αλί Ετίζ, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

 

 

«Δεν υπάρχουν πληροφορίες για κάτι άσχημο στο κέντρο του Ντενιζλί μέχρι στιγμής», είχε δηλώσει νωρίτερα ο δήμαρχος της πόλης Οζμάν Ζολάν στον τηλεοπτικό σταθμό CNN Turk. «Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για θύματα. Οι ομάδες μας εργάζονται για να αποτιμήσουν τη ζημιά», δήλωσε ο Ζολάν.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή