Πικραμμένος σε Τσίπρα: Βρίσκομαι εδώ διότι εσείς με φέρατε

Πικραμμένος σε Τσίπρα: Βρίσκομαι εδώ διότι εσείς με φέρατε

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Βρίσκομαι εδώ, σε αυτή την αίθουσα, διότι εσείς με φέρατε, κάνοντάς με πολιτικό πρόσωπο», απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, κάτω από τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των βουλευτών της κυβερνητικής πτέρυγας, σε όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Πικραμμένος, που συνέστησε στον Αλέξη Τσίπρα «να μη συγκρίνει τον φάντη με το ρετσινόλαδο», απάντησε και για το πώς βρέθηκε στο γραφείο του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και για το πώς αναδείχθηκε πολλά χρόνια μετά, σχεδόν 20 χρόνια μετά, πρόεδρος του ΣτΕ. Απάντησε όμως και για την Βασιλική Θάνου για την οποία είπε ότι θα ελεγχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Κύριε αρχηγέ της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, νομίζω ότι προσπαθείτε να συγκρίνετε πράγματα τα οποία δεν μπορούν να συγκριθούν μεταξύ τους, και ο κόσμος το έχει καταλάβει αυτό. Ισχύει η ελληνική παροιμία τι σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και συνέχισε: «Εγώ, κύριε αρχηγέ της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, πήγα στο γραφείο του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, το 1991, μετά από ερώτημα που έγινε από το τότε υπουργικό συμβούλιο και η επιλογή ήταν του δικαστικού συμβουλίου, του ΣτΕ. Αυτοί με επέλεξαν. Το δικαστικό συμβούλιο του ΣτΕ. Έγινα πρόεδρος του ΣτΕ το 2009, δηλαδή περίπου μετά από 19 χρόνια. Και αν σήμερα βρίσκομαι εδώ σε αυτή την αίθουσα, είναι διότι εσείς με φέρατε εδώ, κάνοντάς με πολιτικό πρόσωπο, εκόντα άκοντα. Δεν είχα εγώ τη βούληση να γίνω πολιτικό πρόσωπο αλλά με φέρατε τι να κάνουμε;».

Ο κ. Πικραμμένος αναφέρθηκε και στην κ. Θάνου. «Να μου επιτρέψετε, με μεγάλη στενοχώρια, να σας πω και δύο λόγια για την κυρία Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, διότι δεν μου αρέσει να λέω πράγματα κατά συναδέλφων μου και πρώην συναδέλφων μου», είπε ο Παναγιώτης Πικραμμένος και συνέχισε:

«Υπάρχει όντως ένα πρόβλημα με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Όμως αυτό είναι το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση; Τι γίνεται όταν αυτός που πρέπει να είναι ο εγγυητής της ανεξαρτησίας της Αρχής, είναι αυτός που την παραβιάζει πρώτος; Τι γίνεται στην περίπτωση αυτή; Και να θέσω μερικά ερωτήματα. Γιατί η κ. Θάνου πήρε τις αποφάσεις σε ασφαλιστικά μέτρα και δεν πήρε κανονικά αποφάσεις; Ξέρετε την απάντηση; Η απάντηση είναι, ότι το έκανε για να μην ελεγχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Και γιατί, κύριε αρχηγέ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τις πήρε αυτές τις αποφάσεις παρά την αντίδραση των υπολοίπων μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού; Η κ. Θάνου θα ελεγχθεί γι΄αυτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θα μπορούσα να πω πολύ περισσότερα, αλλά δεν λέω άλλα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή