JAQUET DROZ Grande Seconde Moon Swiss Serpentinite

JAQUET DROZ Grande Seconde Moon Swiss Serpentinite

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώς σας φαίνεται μία συλλεκτική έκδοση που έχει για καντράν κομμάτια βράχου από τις απόκρημνες πλαγιές του όρους Μάτερχορν στην Ελβετία; H Jaquet Droz είναι μία παραδοσιακή ωρολογοποιία που ειδικεύεται στη δημιουργία ρολογιών με περίτεχνα διακοσμημένα καντράν. Στη συλλογή της έχουμε δει κατά καιρούς αρκετά μοντέλα με καντράν από μετεωρίτη, ορυκτά πετρώματα και ημιπολύτιμους λίθους, όπως το λάπις λάζουλι, το ρουμπίνι, ο ίασπις κ.ά. Και επειδή όλα αυτά τα υλικά προέρχονται από τη Φύση και είναι προϊόντα εξόρυξης, κάθε κομμάτι είναι μοναδικό στο είδος του.

JAQUET DROZ Grande Seconde Moon Swiss Serpentinite-1

H μεγάλη ιδιαιτερότητα του Grande Seconde Moon Swiss Serpentinite είναι το καντράν του και η επιλογή του σερπεντινίτη, ενός γκριζoπράσινου πετρώματος που έχει όψη και υφή που θυμίζει το δέρμα ερπετού (εξ ού και το όνομά του). Επειδή είναι αρκετά εύθραυστο, απαιτεί εξαιρετική δεξιοτεχνία κατά την κοπή του. Το πέτρωμα αυτό προέρχεται από τις απόκρημνες πλαγιές του βουνού της Ελβετίας Μάτερχορν και συγκεκριμένα από ένα σημείο κοντά στην θρυλική ορειβατική βάση Hörnli Hut, η οποία χρησιμοποιήθηκε κατά την πρώτη ανάβαση στο όρος, το 1865.

JAQUET DROZ Grande Seconde Moon Swiss Serpentinite-2

Από τη στιγμή που η Jaquet Droz αποφάσισε να εμπλουτίσει το εμβληματικό της μοντέλο Grande Seconde με ένδειξη φάσεων της Σελήνης, η πρόκληση ήταν να καταφέρει να προσδώσει την ακρίβεια και την ποιητική διάθεση αυτής της ένδειξης διατηρώντας ανέπαφους τους αισθητικούς κώδικες και το χαρακτηριστικό σχήμα 8 που σχηματίζεται στο καντράν. Οι σχεδιαστές επέλεξαν να τοποθετήσουν τη Σελήνη στο εσωτερικό του υποκαντράν των δευτερολέπτων, το οποίο φιλοξενεί και την ένδειξη της ημερομηνίας, δημιουργώντας διαφορετικά επίπεδα που προσδίδουν βάθος στο ρολόι. Χάρη σε μία ειδική complication που ανέπτυξαν οι ωρολογοποιοί του οίκου, η αστρονομική ένδειξη φάσεων της Σελήνης παραμένει ακριβής για 122 χρόνια!

JAQUET DROZ Grande Seconde Moon Swiss Serpentinite-3

Ο μηχανισμός του είναι αυτόματος, ο Jaquet Droz 2660QL3, με ελατήριο από πυρίτιο, δύο βαρέλια και 68 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Το Grande Seconde Moon Swiss Serpentinite έχει κάσα 43 mm από ατσάλι και κυκλοφορεί στην ελβετική αγορά σε 88 αριθμημένα αντίτυπα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Jaquet Droz εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Kassis (τηλ.: 210-3641000)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή