Βολές Γεννηματά κατά της κυβέρνησης

Βολές Γεννηματά κατά της κυβέρνησης

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διαφωνία τους με την κυβερνητική πρόταση για το άσυλο εξέφρασαν χθες εκ νέου στην Ολομέλεια οι αρχηγοί του ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ, την αντίθεσή του με το ίδιο άσυλο διατύπωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ενώ την πρότασή του για εναλλακτική φρούρηση των πανεπιστημίων υπενθύμισε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

«Εσείς υποστηρίζετε ότι πρέπει να υπάρχει γενική αστυνόμευση και ελεύθερες περιπολίες ανεξάρτητα από το εάν τελούνται αξιόποινες πράξεις ή όχι σε αυτά. Εξομοιώνετε το πανεπιστήμιο με τον δημόσιο χώρο, με τις πλατείες, είπατε χαρακτηριστικά», ανέφερε μεταξύ άλλων η κυρία Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε: «Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί αυτή η εμμονή. Γιατί αυτή η εμμονή; Τελικά, κ. πρωθυπουργέ, το θέμα σας είναι να προχωρήσετε μόνος σας; Δεν σας ενδιαφέρει να εξασφαλίσετε μία ισχυρή πλειοψηφία που θα δώσει το μήνυμα και στις αστυνομικές αρχές ότι έχουν την πλήρη κάλυψη να εκτελέσουν το έργο τους»;

Από την πλευρά του ο κ. Δημ. Κουτσούμπας τόνισε: «Ανησυχείτε για το πώς θα αναχαιτιστεί η δράση του εργατικού λαϊκού κινήματος, οι αγώνες του λαού και της νεολαίας που θα δυναμώσουν τα επόμενα χρόνια, ό,τι κι αν κάνετε, όσους αντιδραστικούς νόμους και αν ψηφίσετε. Ξεκινάτε με το άσυλο γιατί εκτιμάτε ότι σας είναι πιο εύκολο να ξεκινήσετε με μία κατάκτηση του λαού και της νεολαίας, που όλα αυτά τα χρόνια συκοφαντήθηκε, διαστρεβλώθηκε βάναυσα, κακοποιήθηκε εξαιτίας και της δράσης συγκεκριμένων μηχανισμών, συμμοριών που καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με το φοιτητικό κίνημα».

Ο κ. Κυρ. Βελόπουλος, αφού ζήτησε γενικότερα αυστηροποίηση της νομοθεσίας, σημείωσε: «Ζούμε στον 21ο αιώνα, δεν χρειάζεται άσυλο. Η δημοκρατία δεν χρειάζεται άσυλα, δεν υπάρχει λόγος, κύριοι της Αριστεράς, να μιλάτε για άσυλο. Δημοκρατία έχουμε, δεν έχουμε ένα άλλο πολίτευμα».

Τέλος, ο κ. Γ. Βαρουφάκης σε σύντομη παρέμβασή του, αφού μνημόνευσε τον τρόπο περιφρούρησης διαδηλώσεων του ΚΚΕ από στελέχη του κόμματος με περιβραχιόνια, επανέλαβε: «Εμείς ως ΜέΡΑ25 θεωρούμε ότι ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί η κατάργηση του ασύλου είναι η περιφρούρηση του ασύλου, όπως εσείς περιφρουρείτε τόσο σωστά τις πορείες σας με οργανωμένο τρόπο. Θεωρούμε ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα έχει υποχρέωση να περιφρουρεί τον εαυτό της, την περιουσία, τους φοιτητές, τους φοιτητικούς συλλόγους με μία υπηρεσία προφύλαξης, διαφύλαξης, περιφρούρησης του πανεπιστημιακού ασύλου, η οποία να λογοδοτεί μόνο στην πανεπιστημιακή κοινότητα, στις πρυτανικές αρχές και στους φοιτητικούς συλλόγους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή