Επιχείρηση-σκούπα της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια

Επιχείρηση-σκούπα της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται από την Αστυνομία οι επιχειρήσεις-σκούπα, στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας, όπου γίνεται διακίνηση και χρήση ναρκωτικών. Το μεσημέρι της Τετάρτης κλιμάκια της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών πλαισιωμένα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) έκαναν ελέγχους στην πλατεία Εξαρχείων και στα στενά γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 6 αλλοδαποί για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα. Πρόκειται για υπηκόους Ιράν, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύης και Αλγερίας εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα. Κατασχέθηκαν 625 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μικροποσότητα ηρωίνης, 926 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 119 συσκευασίες καπνού, 375 ευρώ και ένα κινητό.

Οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. στα στέκια των ναρκεμπόρων έχουν ξεκινήσει από την άνοιξη και συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Την 31η Ιουλίου, ενδεικτικά, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών ήλεγξαν 136 άτομα στις περιοχές γύρω από τη Νομική Σχολή, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, την πλατεία Θεάτρου και συνέλαβαν 6 για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Το ίδιο είχε επαναληφθεί την 6η και 20ή Ιουνίου, ενώ την Τρίτη εντοπίστηκε και συνελήφθη 55χρονος διακινητής, στην κατοχή του οποίου εκτός από ναρκωτικά βρέθηκε και ένα πιστόλι που είχε κλαπεί τέσσερις μέρες νωρίτερα από αστυφύλακα στο κέντρο της Αθήνας. Ο συλληφθείς φέρεται να διακινούσε χασίς και κοκαΐνη στα Εξάρχεια και στο σπίτι του βρέθηκαν 200 γραμμάρια κάνναβης, 25 γραμμάρια κόκας, δύο ζυγαριές ακριβείας και τέσσερα κινητά τηλέφωνα. Σε ό,τι αφορά την κλοπή του πιστολιού δήλωσε ότι το παρέλαβε μέσω τρίτου προσώπου προκειμένου να το πουλήσει.

Σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την πρόσφατη εξόρμηση σε Εξάρχεια και στην πρώην σχολή ΑΣΟΕΕ επισημαίνεται ότι «η ειδική δράση εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών σε δημόσιους χώρους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή