Happy hour

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι εκείνη η ώρα που τινάζεις από τους ώμους τον όποιο κάματo της ημέρας και ετοιμάζεσαι να παραδοθείς στις γητειές της νύχτας. Για μένα αυτή η ώρα, η «χαρούμενη ώρα», είναι ιδιαίτερα σημαντική καταμεσής του καλοκαιριού, ειδικά για όσους δεν βρίσκονται σε διακοπές! Με λίγη, ελάχιστη φροντίδα μπορούμε να δώσουμε μια άλλη διάσταση στο 24ωρό μας. Στην αστική βεράντα, στο μπαλκονάκι, στην ταράτσα, στις καλύτερες περιπτώσεις σε μια αυλή ή σε έναν κήπο, ανάβουμε δύο κεριά, και ετοιμάζουμε κοκτέιλ! Αν καλέσουμε και δυο τρεις φίλους ή γείτονες, ακόμα καλύτερα. Θα μου πείτε, δύσκολη υπόθεση η παρασκευή και το σερβίρισμα του κοκτέιλ. Η συμβουλή μου είναι να διαλέξετε το κοκτέιλ που σας αρέσει και να πειραματιστείτε έτσι ώστε να το φτιάχνετε τέλειο και να γίνει το προσωπικό σας σήμα κατατεθέν. 

Αν θέλετε, σημειώστε μερικά μικρά κολπάκια που θα σας διευκολύνουν.

* Η μισή γοητεία ενός κοκτέιλ βρίσκεται στον τρόπο που σερβίρεται. Το κοκτέιλ δεν είναι αναψυκτικό, δεν είναι «σκληρό», δεν είναι κρασί. Θέλει μια μικρή τσαχπινιά στο σερβίρισμά του. Όχι υπερβολές και, προς Θεού, όχι χάρτινες ομπρελίτσες και διακοσμητικά! Ένα κλαράκι δυόσμο, μια ελιά, δυο ρώγες σταφυλιού, μια κορδέλα από φλούδα εσπεριδοειδών… Ένα μικρό, καμπουριαστό, πολύ κοφτερό μαχαιράκι θα σας διευκολύνει.

*Βασικό συστατικό, ο πάγος! Πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κρύος, πιο σκληρός και στεγνός γίνεται, ώστε να μη νερουλιάσει γρήγορα μέσα στο κοκτέιλ. Μεγάλα τετράγωνα παγάκια από παγοθήκες και όχι από σακούλες παγοκυψέλες. Αν ο πάγος πρέπει να είναι θρυμματισμένος, θα διπλώσουμε ωραία ωραία μια πετσέτα σαν θήκη, θα βάλουμε μέσα τον πάγο και θα τον σπάσουμε με το γουδοχέρι.

*Χρησιμοποιούμε κάθε είδους ποτήρι, με φαντασία. Ακόμα και τα μπολ του παγωτού με πόδι αντί για μεγάλο ποτήρι του κοκτέιλ. Μη διστάσετε μπροστά στα κολονάτα ποτήρια του κρασιού, ειδικά αυτά τα σκαλιστά από την προίκα της γιαγιάς! 

 

Το δικό μου αγαπημένο καλοκαιρινό «απογευματινό» κοκτέιλ είναι μια δροσερή νόστιμη Frozen Margarita.

40 ml τεκίλα / 20 ml χυμός λάιμ / 10 ml μέρος Triple Sec / 1 φλιτζάνι με παγάκια /αλάτι / φέτες από λάιμ για το γαρνίρισμα 

Περνάτε μία φέτα από λάιμ στα χείλη του ποτηριού και κατόπιν το βυθίζετε μέσα σε αλάτι, έτσι ώστε να αποκτήσει το ποτήρι σας ένα λεπτό άσπρο κορδονάκι αλατιού. Βάζετε την τεκίλα, το λάιμ, το Triple Sec και τα παγάκια στο μπλέντερ, και τα χτυπάτε καλά να σπάσουν και το κοκτέιλ να πάρει μορφή γρανίτας. Σερβίρετε στο ποτήρι της Μαργαρίτας, με μία φέτα από λάιμ. Εναλλακτικά, σε χαμηλό ποτήρι με καλαμάκι. Χάρτινο, παρακαλώ! ■

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή