Σύγκρουση δύο σκαφών έξω από το Πόρτο Χέλι – Δύο νεκροί και μία γυναίκα σοβαρά τραυματίας

Σύγκρουση δύο σκαφών έξω από το Πόρτο Χέλι – Δύο νεκροί και μία γυναίκα σοβαρά τραυματίας

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύγκρουση δύο σκαφών με τουλάχιστον 2 νεκρούς σημειώθηκε λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ στην περιοχή Θυνί της Αργολίδας, κοντά στο Πόρτο Χέλι, υπό αδιευκρίνιστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες.

Στο δυστύχημα εμπλέκονται ένα μικρό, ξύλινο αλιευτικό σκάφος πέντε μέτρων που ψάρευε στην περιοχή και ένα ταχύπλοο 10 μέτρων, φουσκωτό με εξωλέμβιες μηχανές, το οποίο εμβόλισε το αλιευτικό και πέρασε από πάνω του.

Σο πρώτο σκάφος επέβαιναν τρία άτομα (δύο άνδρες καιι μία γυναίκα) και στο δεύτερο 10 Γάλλοι υπήκοοι (δύο ανδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά). 

Εχουν περισυνελεγεί ήδη δύο νεκροί άνδρες και μία γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Άργους. Όλα τα θύματα επέβαιναν στο αλιευτικό σκάφος.

Υπάρχει επίσης μία αγνοούμενη νεαρή γυναίκα, η οποία επέβαινε στο ταχύπλοο. 

Ιδιωτικά σκάφη και θαλάσσια ταξί έχουν σπεύσει στο σημείο για να βοηθήσουν στην επιχείρηση διάσωσης, μαζί με 4 σκάφη του Λιμενικού.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, Χριστίνα Καλάση, «υπήρξε σύγκρουση ενός φουσκωτού 10 μ. περίπου με 10 Άγγλους επιβαίνοντες, με ξύλινο σκάφος 5 μέτρων όπου επέβαιναν 3 άτομα, Ελληνες και οι 3, δύο άνδρες και μία γυναίκα. Δυστυχώς ανασύρθηκαν οι σοροί των δύο ανδρών, η γυναίκα έχει τραυματιστεί αρκετά σοβαρά και την έχει παραλάβει το ΕΚΑΒ για να τη μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Στο σημείο σπεύδουν πλωτά του λιμενικού, ιδιωτικά θαλάσσια ταξί και θα μεταβεί μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών. Δυστυχώς ακόμη είναι πολύ νωρίς, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τα αίτια του δυστυχήματος».

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή: «Με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, μεταβαίνει στην περιοχή ο Α' Υπαρχηγός Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης και ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Σπυρίδων Κοντομάρης.»

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή