Εβδομαδιαίες απώλειες 5,07% για τον Γ.Δ.

Εβδομαδιαίες απώλειες 5,07% για τον Γ.Δ.

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νευρικότητα και απώλειες –αλλά με χαμηλό τζίρο– έφερε η νέα πολιτική κρίση της Ρώμης στο ελληνικό Χρηματιστήριο, με επιστροφή των πωλητών μετά την άνοδο της Πέμπτης. Το αποτέλεσμα είναι πως περάσαμε το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου και το Χ.Α. σημειώνει μόλις μία ανοδική συνεδρίαση. Ωστόσο το «καλό» νέο είναι πως η συναλλακτική δραστηριότητα σε αυτές τις πτωτικές συνεδριάσεις ήταν χαμηλή, γεγονός που δείχνει πως υπάρχει επιφυλακτικότητα και όχι «σοβαρό» αρνητικό κλίμα. Βέβαια ιστορικά ο Αύγουστος είναι πτωτικός μήνας για την αγορά και όπως δείχνουν τα πράγματα είναι πολύ πιθανό να… τηρήσει την παράδοση και φέτος.

Στην αγορά ομολόγων οι επενδυτές έζησαν μέρες του Μαΐου του 2018, καθώς τράπηκαν σε φυγή από τα ιταλικά ομόλογα, πιέζοντας παράλληλα και τα ελληνικά, τα οποία όπως αποδείχθηκε και στο παρελθόν παραμένουν ευάλωτα, ειδικά σε ό,τι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα. Ετσι, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου σημείωσε σημαντική άνοδο στο 2,139% και κατά 4,4% σε σχέση με τα επίπεδα της Πέμπτης, ενώ θυμίζουμε πως στις αρχές της εβδομάδας είχε βρεθεί κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και κάτω από το 2%.

Ετσι, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,77% στις 840,77 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 35,53 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,83% στις 2.066,99 μονάδες, η μεσαία κεφαλαιοποίηση έκλεισε στο -1,35% και στις 1.333,73 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε πτώση 1,44% στις 701,08 μονάδες.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ο Γ.Δ. έκλεισε με απώλειες 5,07% και ο τραπεζικός κλάδος σημείωσε πτώση 10,99%.

Παρά την εξελισσόμενη διορθωτική κίνηση και την αυξημένη μεταβλητότητα στην εγχώρια αγορά αλλά και τις διεθνείς αγορές, η Fast Finance διατηρεί την προϋπάρχουσα στρατηγική της για την Ελλάδα, παραμένοντας μεσοπρόθεσμα συγκρατημένα αισιόδοξη. «Ευελπιστούμε σε πιθανές διορθώσεις, που δεν μας φοβίζουν (προς το παρόν), αλλά μας δίνουν την ευκαιρία σε σημαντικές τεχνικές προεπιλεγμένες στηρίξεις να αυξάνουμε θέσεις, σε μετοχές με ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη, εξωστρέφεια και ιστορική συνέπεια μεγέθυνσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή