Σε εξέλιξη η φωτιά στην Ελαφόνησο – Φεύγουν οι τουρίστες (φωτογραφίες – βίντεο)

Σε εξέλιξη η φωτιά στην Ελαφόνησο – Φεύγουν οι τουρίστες (φωτογραφίες – βίντεο)

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλύτερη είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά στην Ελαφόνησο, όμως, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, «είναι πολλοί οι επισκέπτες του νησιού που αποφάσισαν να φύγουν από την Ελαφόνησο, λόγω της πυρκαγιάς».

Σύμφωνα με την πυροσβεστική έχει οριοθετηθεί και δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της, ωστόσο ακόμα είναι σε εξέλιξη και για το λόγο αυτό παραμένουν όλες οι δυνάμεις, οι οποίες ενισχύθηκαν νωρίτερα, μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο. Στο νησί επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα και τέσσερις υδροφόρες ΟΤΑ.

Σε εξέλιξη η φωτιά στην Ελαφόνησο – Φεύγουν οι τουρίστες  (φωτογραφίες – βίντεο)-1
Σε εξέλιξη η φωτιά στην Ελαφόνησο – Φεύγουν οι τουρίστες  (φωτογραφίες – βίντεο)-2

 

Όπως πρόσθεσε η κ. Τζανετέα, υπάρχει μεγάλη κίνηση στο λιμάνι, διατυπώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση ότι «δυστυχώς, λόγω της αποχώρησης των επισκεπτών, ενδέχεται να πληγεί οικονομικά η Ελαφόνησος». Οσον αφορά στη φωτιά, η αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «τώρα, τα πράγματα είναι καλύτερα, αφού η φωτιά βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο»

Νωρίτερα, για καθαρά προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν κάμπινγκ και ξενοδοχείο εξαιτίας της πυρκαγιάς, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, η οποία ανέφερε επίσης πως απεγκλωβίστηκε σώα από σπηλιά μια γυναίκα.

Σε εξέλιξη η φωτιά στην Ελαφόνησο – Φεύγουν οι τουρίστες  (φωτογραφίες – βίντεο)-3

Πηγή φωτογραφιών, βίντεο:  tharrosnews.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή