Ο ΔΗΚΤΗΣ (10/08/19)

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εκκίνηση τα έργα στην Κασσιόπη

Αλλη μία από τις επενδύσεις που επί χρόνια βρίσκονται σε τέλμα αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει. Ο λόγος για την επί επτά χρόνια «κολλημένη» ανάπτυξη της έκτασης στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, από τον αμερικανικό επενδυτικό όμιλο NCH Capital, που είχε πλειοδοτήσει σε σχετικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ. Πρόκειται για σχέδιο 100 εκατ. ευρώ, που αφορά τη δημιουργία μιας πολυτελούς και ήπιας τουριστικής ανάπτυξης. Μέχρι σήμερα ο όμιλος έχει κληθεί να διαχειριστεί –με απόλυτη επιτυχία– 11 προσφυγές στο ΣτΕ και άλλα δικαστήρια, λόγω της εχθρικής στάσης της τοπικής  και περιφερειακής αυτοδιοίκησης της περιοχής. Σήμερα, η επικείμενη αλλαγή των τοπικών «αρχόντων» έχει διαφοροποιήσει τα δεδομένα, ενώ θετικό ήταν και το κλίμα στην πρώτη συνάντηση των επενδυτών με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη. Στόχος είναι να αρθούν οι τελευταίες εκκρεμότητες και να εκδοθεί η οικοδομική άδεια για την ανάπτυξη της έκτασης των 500 στρεμμάτων.

Μια μετακόμιση με όφελος 360.000 ευρώ τον χρόνο

Το ποσό των 360.000 ευρώ ετησίως θα εξοικονομήσει το ελληνικό Δημόσιο από τη μετεγκατάσταση της Γενικής Γραμματείας Ερευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) στο Κέντρο Ιππασίας στο Ολυμπιακό Πάρκο Γουδί. Πέραν αυτού, η ΓΓΕΤ θα βρίσκεται πλέον σε ένα σύγχρονο χώρο, κοντά, μάλιστα, και σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα, χωρίς να χρειάζεται να καταβάλλει ενοίκιο 30.000 ευρώ τον μήνα. Το κυριότερο; Οι εργαζόμενοι δεν θα χρειάζεται πλέον να εργάζονται συντροφιά με ποντίκια (ένας υπάλληλος είχε δεχθεί δάγκωμα από το συμπαθές τρωκτικό) και ψύλλους που έχουν καταλάβει το κτίριο στο οποίο στεγάζεται σήμερα η εν λόγω υπηρεσία.

Πρόεδρος στην Κτηματολόγιο ο Δημήτρης Σταθάκης

Με αποφάσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη ορίστηκαν νέοι επικεφαλής σε εποπτευόμενους φορείς. Στην Κτηματολόγιο Α.Ε. πρόεδρος αναλαμβάνει ο Δημήτρης Σταθάκης, καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στο Πράσινο Ταμείο πρόεδρος τοποθετήθηκε ο δικηγόρος Στάθης Σταθόπουλος. Στον Διαχειριστή ΑΠΕ και Εγγυήσεων Προέλευσης (ΔΑΠΕΕΠ) πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο Γιάννης Γιαρέντης, χημικός πετρελαίων, πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ.

Φοράει… χειροπέδες η οικονομία των ΗΠΑ

«Σιδηροδέσμια» παραμένει η αμερικανική οικονομία εξαιτίας της νομισματικής πολιτικής την οποία εφαρμόζει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed). Αυτά ισχυρίζεται ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος συχνά πυκνά επικρίνει τον πρόεδρο της Fed, Τζερόμ Πάουελ, θεωρώντας ότι δεν στηρίζει επαρκώς την εθνική οικονομία. Απευθυνόμενος χθες στη διοίκηση της τράπεζας, ο κ. Τραμπ της ζήτησε να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων κατά μία ολόκληρη ποσοστιαία μονάδα, διότι «αυτή τη στιγμή η οικονομία φοράει χειροπέδες». Ο Αμερικανός ηγέτης ανέφερε πως το ενισχυμένο δολάριο πλήττει τη μεταποίηση, εξού και η Fed χρειάζεται να κάνει και άλλες περικοπές επιτοκίων πέραν αυτής του Ιουλίου.

Η Δ. Μιχαηλίδου στην πλαζ ΑμεΑ

Την πλαζ ΑμεΑ στη Βούλα, τη μοναδική που λειτουργεί με ολοκληρωμένο σύστημα πρόσβασης για άτομα με κινητικές και άλλες αναπηρίες, επισκέφθηκε χθες η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, συνοδευόμενη από τον γενικό γραμματέα Γιώργο Σταμάτη. Συνομίλησαν με τους υπεύθυνους του κέντρου και εθελοντές από όλη την Ευρώπη για τη λειτουργία της πλαζ και πήγαν στις δομές του Παραρτήματος ΑμεΑ Βούλας (πρώην ΠΙΚΠΑ), ενός από τους κύριους φορείς παιδικής προστασίας και κοινωνικής ένταξης των παιδιών με αναπηρίες. Η κ. Μιχαηλίδου συνεχάρη για τη δουλειά τους όλους τους εργαζομένους που φροντίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες και συγκινήθηκε από τον επαγγελματισμό και την ευαισθησία τους. Εξέφρασε δε την ελπίδα, η αυτόνομη και απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλες τις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής να αποτελέσει επιτέλους κανονικότητα για τα ΑμεΑ και στη χώρα μας. Ως στόχο δε, έθεσε τη βελτίωση των υποδομών εντός του 2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή