Ακάρ από τα Κατεχόμενα: Εθνικό μας ζήτημα η Κύπρος – Η ελληνική κυβέρνηση να μάθει από το παρελθόν

Ακάρ από τα Κατεχόμενα: Εθνικό μας ζήτημα η Κύπρος – Η ελληνική κυβέρνηση να μάθει από το παρελθόν

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, συνεχίζει την επίσκεψη του στα Κατεχόμενα, συνοδευόμενος από όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. 

Σήμερα επισκέφθηκε τις τουρκικές στρατιωτικές μονάδες που βρίσκονται στο νησί αλλά και την Αμμόχωστο και – απευθυνόμενος στους τούρκους στρατηγούς – τόνισε πως «η Κύπρος είναι εθνικό μας ζήτημα. Όλοι πρέπει να το ξέρουν και να μην κάνουν λάθη».

 Ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε «όσο εμείς μιλάμε για ειρήνη το θεωρούν αδυναμία, όταν λέμε πως θα δεν επιτρέψουμε τετελεσμένα το θεωρούν απειλή. Γι’ αυτό οι γείτονες μας πρέπει να μαζέψουν τα μυαλά τους και να δουν τα πράγματα αντικειμενικά. Μέχρι σήμερα ασκήσαμε όλες τις υποχρεώσεις μας ως εγγυήτρια δύναμη και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Και για να το κάνουμε αυτό είναι απαραίτητη η παρουσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο νησί. Αυτό πρέπει να το ξέρουν όλοι».

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας ανέφερε πως «η άποψη μας, και η κεντρική άποψη μας για το θέμα ( σ.σ. Κύπρου) είναι όπως και πριν 45 χρόνια. Η νέα Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι αντικειμενική να πάρει μαθήματα από το παρελθόν και να προσπαθήσουν να μην φέρουν τα γεγονότα στην μη επίλυση αλλά να προχωράμε επιλύοντας θέματα».

Εμείς στην πραγματικότητα «στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο είμαστε υπέρ της καλής γειτονίας. Πρώτα ο πρόεδρος μας κι εμείς μιλάμε με ειλικρίνεια και με αρχές και υποστηρίζουμε όσα λέμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Ιbna

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή