Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο – Εκκενώθηκαν οικισμός και κάμπινγκ (βίντεο)

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο – Εκκενώθηκαν οικισμός και κάμπινγκ (βίντεο)

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στην Ελαφόνησο, μιας και σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, το μέτωπο βρίσκεται σε ύφεση.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται, στο σημείο επιχειρούν 121 πυροσβέστες, 23 οχήματα, 4 αεροσκάφη, τρία PZL, και έξι ελικόπτερα, το ένα εκ των οποίων έχει αναλάβει τον συντονισμό από αέρος.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε χθες το πρωί, ωστόσο το απόγευμα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Παρόλα αυτά, σήμερα, Κυριακή υπήρξε αναζωπύρωση.

Η φωτιά πέρασε μέσα από τα σπίτια, ενώ εκκενώθηκε για δεύτερη φορά το κάμπινγκ της παραλίας στον Σίμο, καθώς και η περιοχή Παναγιά.

Οπως αναφέρει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, δεν έχει καταγραφεί κάποιος εγκλωβισμός ή τραυματισμός. Πρόσθεσε, επίσης, ότι μεγάλος αριθμός επισκεπτών βρίσκεται στο λιμάνι, περιμένοντας να φύγουν από το νησί και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η φωτιά δεν έχει προκαλέσει μόνο μεγάλη οικολογική καταστροφή, αλλά και οικονομική.

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο – Εκκενώθηκαν οικισμός και κάμπινγκ (βίντεο)-1

Σοβαρό πρόβλημα δημιούργησαν οι πολύ ισχυροί άνεμοι που περιστασιακά φτάνουν και τα 9 μποφόρ, δυσχεραίνοντας το έργο κυρίως των εναέριων μέσων.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, από τη νύχτα υπήρχε φόβος για αναζωπύρωση, ενώ είχε ζητηθεί από το Λιμενικό να φροντίσει να υπάρχει μόνιμα φεριμπότ στο νησί, για την περίπτωση που χρειαζόταν να απομακρυνθούν αυτοκίνητα.

Στο νησί μετέβη και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο – Εκκενώθηκαν οικισμός και κάμπινγκ (βίντεο)-2
Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο – Εκκενώθηκαν οικισμός και κάμπινγκ (βίντεο)-3
Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο – Εκκενώθηκαν οικισμός και κάμπινγκ (βίντεο)-4

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή