Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Πρέσπες και Κιλκίς

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Πρέσπες και Κιλκίς

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε δασική περιοχή στο Βροντερό Πρέσπας κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα.

Η φωτιά καίει δάσος με πουρνάρια διάφορα δένδρα και χορτολιβαδικές εκτάσεις. Επιχειρούν ένα πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής με 14 άνδρες, πέντε οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Φλώρινας με 14 άνδρες ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν ένα υδροφόρο όχημα και ένα σκαπτικό μηχάνημα του δήμου Πρεσπών.

 

Την επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζει περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής δυτικής Μακεδονίας Αρχιπύραρχος Ανδρέας Παπαζαχαρίας που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο του συμβάντος.  

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή της Αργυρούπολης στο Κιλκίς

 Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή της Αργυρούπολης στο Κιλκίς. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής, η πυρκαγιά είχε εξαπλωθεί και σε χαράδρες, ενώ δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή.

Από το σημείο, ξεκίνησε η αποχώρηση πυροσβεστικών οχημάτων -έχουν ήδη φύγει τέσσερα- ενώ υπενθυμίζεται ότι επιχειρούσαν 40 πυροσβέστες από τη Θεσσαλονίκη και τους γύρω νομούς, με 18 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα των έξι ατόμων έκαστο. Η φωτιά έκαιγε πουρνάρια και ξηρά χόρτα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή