Django: Μπέργκερ και παγωτό στην Ερμούπολη

Django: Μπέργκερ και παγωτό στην Ερμούπολη

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θέση: Η οδός Εμμανουήλ Ροΐδη λεγόντανε παλιά οδός Θεάτρου. Είναι ένα μικρός, ελαφρώς ανηφορικός, μαρμαρόστρωτος πεζόδρομος, που οδηγεί στο θέατρο Απόλλων. Στο ανέβασμα πριν την παράσταση σταματώ για παγωτό και στο κατέβασμα για μπέργκερ. Πολλοί άλλοι όμως κάνουν τις ίδιες στάσεις ακριβώς αντίστροφα.

Η ατμόσφαιρα: Χαρούμενα, μοντέρνα, νησιώτικα και νεανικά. Χαλαρές μαξιλάρες έξω από το παγωτατζίδικο συναντούν τα τραπεζάκια του μπεργκεράδικου, κάτω από τις βουκαμβίλιες.

Django: Μπέργκερ και παγωτό στην Ερμούπολη-1

Το φαγητό: Εδώ και κάμποσα χρόνια, στην Εμ. Ροΐδη λειτουργεί το Django, που από το 2017, ύστερα από αλλεπάλληλους πειραματισμούς, χρησιμοποιεί 100% φυσικά υλικά για την παρασκευή των παγωτών. Ο πεισματάρης μάγειρας που πήρε την ηρωική απόφαση και σνόμπαρε έτοιμα μείγματα, σταθεροποιητές και χημικά πρόσθετα και συντηρητικά, λέγεται Κωνσταντίνος Καρακατσάνης, είναι γεννημένος στη Σύρο, κι είναι πολιτικός μηχανικός με λονδρέζικα γαστρονομικά βιώματα. Στη γεύση των παγωτών του διακρίνεις την ειλικρίνεια της πρώτης ύλης, και συμβιβάζεσαι ακόμα κι όταν οι υφές δεν είναι φαντασμαγορικά μαστιχωτές ή επιτηδευμένα λείες. Φτιάχνει τζελάτο της ιταλικής σχολής, που βασίζονται στην κρεμ ανγκλέζ με συριανά αυγά και αγελαδινό γάλα από την τοπική φάρμα του τυροκομείου Ζωζεφίνου. Αγάπησα το παγωτό καπνιστό φουντούκι με καβουρδισμένο ξηρό καρπό, γκραν σουξέ το σορμπέ σοκολάτα Valhrona με μπόλικο τσίλι που καίει και τσουρουφλίζει και το σορμπέ με αυγουστιάτικα, συριανά βασιλικά σύκα.

Django: Μπέργκερ και παγωτό στην Ερμούπολη-2

Βγαίνοντας από την παράσταση, ξανά στο ίδιο σημείο, στην απέναντι πλευρά του δρόμου, τα μπέργκερ του Django βασίζονται σε συνταγές που συνυπογράφει ο, επίσης μάγειρας αδερφός του Κωνσταντίνου, ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης. Μπιφτέκια φρέσκα, με μοσχαρίσιο κιμά, καρύκευμα αλατοπίπερο και μόνο στο ψήσιμο μια πινελιά τσιμιτσούρι. Οι σάλτσες δικές τους, από τη μαγιονέζα μέχρι την μπάρμπεκιου, το ψωμί με συνταγή δική τους φτιάχνεται σε τοπικό φούρνο και τα υλικά το κατά δύναμη συριανά. Αγαπημένο μου το flame burger με καραμελωμένα κρεμμύδια, αυγό, pickle sauce, flame sauce και πατάτες κομμένες στικς.

Ο λογαριασμός: Από 2,50 € το μικρό χωνάκι ή κυπελλάκι, κι από 4 € μέχρι 13,50 € τα μπέργκερ.

Η κάβα: Απολαμβάνω burger με μια από τις ελληνικές μπίρες του καταλόγου.

Επιπλέον πληροφορίες: Την καλοκαιρινή σεζόν καθημερινά, το Django Gelato 12:30-01:30 και το Django’s Burger Lab 11:00-01:30.

Django, Εμμ. Ροΐδη 9, Ερμούπολη, Σύρος, Τ/22810-76.660.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή