Κύπρος: Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται από το μεσημέρι στη Λεμεσό – Εκκενώθηκε χωριό (βίντεο)

Κύπρος: Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται από το μεσημέρι στη Λεμεσό – Εκκενώθηκε χωριό (βίντεο)

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από το μεσημέρι της Δευτέρας 12/08 στην επαρχία Λεμεσού, στην περιοχή μεταξύ Μαλιάς και Πάχνας και μαίνεται ανεξέλγκτη μέχρι αυτή την ώρα. 

Μετά από αξιολόγηση που έγινε σε συνεργασία με την πολιτική άμυνα εκκενώθηκε καθαρά για προληπτικούς λόγους από την πολιτική άμυνα και την Αστυνομία βάση των Σχεδίων Δράσης το χωριό Κισσούσα, στο οποίο διέμεναν 10 άτομα. Οι κάτοικοι του χωριού μετακινήθηκαν σε ασφαλή χώρο.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη της Μαλλιάς, Χαράλαμπο Χαραλάμπου,  η περιοχή στην οποία εξαπλώνεται η πυρκαγιά είναι αρκετά δύσβατη και δεν μπορούν να πλησιάσουν, έτσι οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν από μακριά.

Οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων ενώ οι εναέριες δυνάμεις σταμάτησαν το έργο τους λόγω του σκότους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κάηκαν καλλιέργειες, περιβόλια και αμπέλια, καθώς επίσης και στύλοι της ηλεκτρικής και καλώδια.  Σύμφωνα με τον Λεωνίδα Λεωνίδου, αναπληρωτή Διευθυντή της Πυροσβεστικής έχουν καεί κάποια ακατοίκητα υποστατικά ενώ είναι τεράστια η καμένη έκταση.

Εξάλλου, ένα πρόσωπο ανακρίνεται από την Αστυνομία καθώς υπήρξαν μαρτυρίες ότι κινείτο ύποπτα στην περιοχή όταν ξέσπασε η πυρκαγιά.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο «Ίκαρος», ενώ τις επίγειες προσπάθειες ενισχύουν δυνάμεις της ΕΜΑΚ καθώς και τρία οχήματα από το Τμήμα Δασών και 12 άτομα προσωπικό. Παράλληλα, θετικά ανταποκρίθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την Πάφο για ενίσχυση της προσπάθειας πυρόσβεσης και 2 ελικόπτερα των Βρετανικών βάσεων.

Με πληροφορίες από Καθημερινή Κύπρου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή