Ελεύθερος ο Γάλλος χειριστής του σκάφους στο Πόρτο Χέλι

Ελεύθερος ο Γάλλος χειριστής του σκάφους στο Πόρτο Χέλι

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες, μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο χειριστής του ταχύπλοου που το βράδυ της Παρασκευής εμβόλισε μικρό αλιευτικό στο Πόρτο Χέλι, με αποτέλεσμα δύο άνδρες να χάσουν τη ζωή τους και μία γυναίκα να τραυματιστεί σοβαρά. Εις βάρος του 44χρονου Γάλλου έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διατάραξη υδάτινων συγκοινωνιών καθώς και για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του αφέθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ελεύθερος, με αυστηρούς πάντως περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, έως τις 16 Αυγούστου καλείται να καταβάλει χρηματική εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ ενώ υποχρεούται να δίνει το «παρών» το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στη κοντινότερη προξενική αρχή της Ελλάδας, στο Βέλγιο, όπου διαμένει μόνιμα. Βγαίνοντας από το δικαστικό μέγαρο Ναυπλίου, ο συνήγορός του Νίκος Εμμανουηλίδης εξέφρασε για λογαριασμό του εντολέα του «τη βαθύτατη θλίψη στις οικογένειες των θυμάτων». Το δυστύχημα έγινε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Το μήκους δώδεκα μέτρων φουσκωτό, στο οποίο επέβαιναν έντεκα Γάλλοι, ανάμεσά τους και πέντε παιδιά, συγκρούστηκε επιστρέφοντας από τις Σπέτσες προς το Πόρτο Χέλι (θαλάσσια περιοχή Θυνί Αργολίδας) με μια μικρή πλαστική βάρκα. Σ’ αυτήν επέβαιναν τρία αδέλφια, δύο άνδρες ηλικίας 60 και 70 ετών και μία γυναίκα ηλικίας 60 ετών. Οι δύο πρώτοι ανασύρθηκαν νεκροί, ενώ η αδελφή τους νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένη στο νοσοκομείο «Αγ. Σάββας». Αμέσως μετά το συμβάν ο 44χρονος διέφυγε τη σύλληψη, ωστόσο μερικές ώρες αργότερα παρουσιάστηκε στο Λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι και συνελήφθη. Υπεβλήθη μάλιστα σε αιματολογικές εξετάσεις προκειμένου να ελεγχθεί εάν είχε καταναλώσει αλκοόλ, με αρνητικό αποτέλεσμα. Κατά πληροφορίες, το ταχύπλοο ανήκει στον 44χρονο και είχε καθελκυσθεί στις 2 Ιουλίου.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε ότι είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και να υποστήριξε ότι η πλαστική βάρκα, στην οποία επέβαιναν τα τρία αδέλφια, δεν είχε φως. Σύμφωνα μάλιστα με κάποιες πληροφορίες, χθες πραγματοποιήθηκε η ανέλκυση της κομματιασμένης βάρκας από βάθος περίπου 30 μέτρων και από ένα πρώτο έλεγχο δεν βρέθηκε να έχει υποδομή για φωτισμό. Διαφορετική είναι η εκδοχή των γεγονότων, όπως τα περιέγραψε μιλώντας στα ΜΜΕ ο δύτης Αντώνης Ρεβύθης, που –κατά δήλωσή του– συμμετείχε στις έρευνες για το δυστύχημα. Υποστήριξε ότι η βάρκα με τα τρία αδέλφια διέθετε φωτισμό και ότι ο 44χρονος Γάλλος είχε και τις προηγούμενες ημέρες «απασχολήσει» εξαιτίας της ταχύτητας με την οποία κινείτο και των επικίνδυνων ελιγμών που πραγματοποιούσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή