Μαίνεται η φωτιά Πρόδρομο Βοιωτίας – Συνεχείς αναζωπυρώσεις

Μαίνεται η φωτιά Πρόδρομο Βοιωτίας – Συνεχείς αναζωπυρώσεις

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν στον Πρόδρομο της Βοιωτίας οι πυροσβέστες. 

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων Βαγγέλης Παληός, «καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια να ελεγχθούν τα μέτωπα και αυτή τη στιγμή πυροσβεστικές δυνάμεις μπορούν και ελέγχουν την κατάσταση σε όλα τα μέτωπα» ωστόσο όμως οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς.

Νωρίτερα, οι πυροσβέστες μπόρεσαν να ελέγξουν το ένα μέτωπο χωρίς να καούν ποιμνιοστάσια τα οποία ήταν σε άμεσο κίνδυνο (ούτως ή άλλως πρόλαβαν να τα εκκενώσουν), αλλά το δεύτερο μέτωπο που παραμένει ενεργό κινείται προς στον όρμο του Αγίου Ιωάννου κοντά στην παραλία Σαράντη, στον Κορινθιακό κόλπο.

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα ενώ μέχρι τη δύση του ηλίου, ρίψεις νερού από αέρος έκαναν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

 

 

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας, Θανάση Καρακάντζα, έκαιγε ανεξέλεγκτη και. βοηθούμενη από τους ισχυρούς τοπικούς ανέμους, κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα προς την ακτή».

Σύμφωνα με τον κ. Καρακάντζα «άρχισαν να λαμβάνονται και τα πρώτα μέτρα στις κοντινές παραλίες προληπτικά. Ήδη κατευθυνόμαστε προς τη θάλασσα αν παραστεί ανάγκη να εκκενώσουμε τις παραλίες για να καταλήξει το μέτωπο της φωτιάς στον Κορινθιακό».

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καρακάντζας «προς το παρόν απέχει αρκετά ακόμη και καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες από εδάφους αλλά και από αέρος για να την σταματήσουμε. Ωστόσο λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα για την οποιαδήποτε εξέλιξη». Σύμφωνα με του ειδικούς η φωτιά απέχει πάνω 1.000 μέτρα από την κοντινή παραλία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επίγειες κυρίως δυνάμεις -τα χωματουργικά μηχανήματα μαζί με τους πυροσβέστες- έδωσαν μια μεγάλη μάχη από το πρωί για να μη φτάσει το μέτωπο της φωτιάς στο εργοστάσιο της σωληνουργίας που βρίσκεται στην περιοχή και να αποτρέψουν την καταστροφή ποιμνιοστασίων, ωστόσο, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, «ανάμεσα στα καμένα είναι τρία εξωκλήσια τα οποία δεν μπόρεσαν οι επίγειες δυνάμεις να προστατεύσουν παρότι έδωσαν μια πραγματική μάχη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή