Ανακοινώθηκε από το Μαξίμου η νέα ηγεσία της ΕΡΤ

Ανακοινώθηκε από το Μαξίμου η νέα ηγεσία της ΕΡΤ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς η στελέχωση δημόσιων οργανισμών από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Χθες, το Μέγαρο Μαξίμου με ανακοίνωσή του δημοσιοποίησε τα πρόσωπα που προτείνει για υποψηφίους στην ηγεσία του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, για τη θέση του προέδρου προτείνεται ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας και για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο μηχανικός ανάπτυξης τηλεοπτικών μέσων Γιώργος Γαμπρίτσος. Παράλληλα ανακοινώθηκε πως τη θέση που κατείχε έως τώρα ο κ. Ζούλας, αυτή του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τσιόδρας, με αναπληρωτές τούς –επίσης δημοσιογράφους– Γιώργο Ευθυμίου και Αργύρη Παπαστάθη. Ο κ. Γαμπρίτσος θεωρείται από τους έμπειρους των ΜΜΕ, καθώς μεταξύ άλλων έχει διατελέσει επί δέκα χρόνια στέλεχος του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS, ενώ έχει θητεύσει και κατά το παρελθόν για μικρό διάστημα στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Οι παραπάνω κινήσεις του πρωθυπουργού είναι σε συνάρτηση της φιλοσοφίας που έχει αποτυπωθεί ήδη στις επιλογές του Μεγάρου Μαξίμου και κινούνται στη λογική της αξιοποίησης τεχνοκρατών αλλά και πολιτικών στελεχών που δεν ανήκουν στην παραδοσιακή βάση της Ν.Δ. Πλην του κ. Γαμπρίτσου, που όπως προαναφέρθηκε έχει απασχοληθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε διοικητικές θέσεις μέσων μαζικής ενημέρωσης, ο κ. Τσιόδρας, που ήταν υποψήφιος με τη Ν.Δ. στις τελευταίες εκλογές στην Α΄ Αθηνών, δεν ανήκει στη στενή «γαλάζια» βάση. Προερχόμενος από τον χώρο του εκσυγχρονιστικού κέντρου, έχει διατελέσει μεταξύ άλλων κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Πικραμμένου και –τελευταίως– εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, από το οποίο αποχώρησε λίγο πριν από τις εκλογές.

Οι ανακοινώσεις του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσαν αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Η σημερινή (σ.σ.: χθεσινή) απόφαση του κ. Μητσοτάκη να προτείνει για πρόεδρο της ΕΡΤ τον μέχρι χθες διευθυντή του γραφείου Τύπου του επιβεβαιώνει την ουσία του περίφημου επιτελικού κράτους: το κράτος στην υπηρεσία της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά», σημειώνει η Κουμουνδούρου. Λίγο μετά ήρθε η απάντηση του Μαξίμου διά στόματος του κ. Πέτσα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσε τη δημόσια τηλεόραση και τη μετέτρεψε σε κομματικό φερέφωνο», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως «οι πολίτες ήδη έχουν τα πρώτα δείγματα και σύντομα θα μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή