Σεπτέμβριο η συμφωνία για «Νηρεύς» και «Σελόντα»

Σεπτέμβριο η συμφωνία για «Νηρεύς» και «Σελόντα»

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα μέσα Σεπτεμβρίου εκτιμάται ότι θα έχει δοθεί από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp) το πράσινο φως στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της «Νηρεύς» και της «Σελόντα», προκειμένου να προχωρήσει η τελική συμφωνία για την πώληση των δύο παραπάνω εταιρειών στο επενδυτικό σχήμα των funds Amerra και Mubadala.

Η υπογραφή της οριστικής συμφωνίας για την πώληση του 79,61% της «Σελόντα» και του 74,98% της «Νηρεύς», της συμμετοχής δηλαδή που έχουν σήμερα οι τράπεζες στις δύο εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας, αναμένεται στο τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσει στη συνέχεια η δημόσια πρόταση για την εξαγορά των λοιπών μετοχών και τη διαγραφή των μετοχών των δύο εταιρειών από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ύστερα από σχετικά ερωτήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τα στοιχεία που τελικώς εκποιούνται (κατ’ εφαρμογήν σχετικού όρου που είχε θέσει η DG Comp) είναι τα ακόλουθα:

– Από τη «Σελόντα» προς την εταιρεία «Μπιτσάκος» φάρμες στις τοποθεσίες Αγιος Σεραφείμ, Τάπιες, Ακρωτήρι Δενδρούλιας και Λαγονήσι του νομού Φθιώτιδος, στο Δροσί και στη νήσο Μάκρη, στη Ρόδο, εκκολαπτήρια στη Λάρυμνα και στις Τάπιες Φθιώτιδος, συσκευαστήρια στον Αγιο Σεραφείμ Φθιώτιδας και στη νησίδα Νίμος, στη Ρόδο.

Από τη «Σελόντα» στα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας στις τοποθεσίες Ακρωτήρι Τράχηλος, Ορμος Σπηλιά και Ορμος Χρυσαΐτη στον Κορινθιακό Κόλπο. Με βάση τα οικονομικά στοιχεία του 2018, ο κύκλος εργασιών των υπό πώληση ιχθυοτροφείων ανέρχεται σε 34,6 εκατ. ευρώ έναντι συνολικών πωλήσεων 161 εκατ. ευρώ της «Σελόντα».

– Από τη «Νηρεύς» στην «Μπιτσάκος» φάρμες στον Ορμο Καλόγηρος, Κρυφό Λιμάνι, στον Ορμο Ανεμόμυλος, Ρόδας, Ξερονήσι και στον Ορμο Κόφινας στη Βόρεια Εύβοια και εκκολαπτήρια στην περιοχή Κανατάδικα στη Βόρεια Εύβοια. Ο τζίρος των υπό πώληση ιχθυοτροφείων ανέρχεται σε 23,2 εκατ. ευρώ έναντι συνολικών πωλήσεων 176,3 εκατ. ευρώ της «Νηρεύς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή