Τι υπάρχει μετά τα 50;

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από περίπου μία εικοσαετία, η δημοσιογράφος Candance Bushnell δημιούργησε ένα κοινωνιολογικό φαινόμενο περιγράφοντας στη στήλη της σε εφημερίδα τον τρόπο που οι 30χρονες του Μανχάταν φλέρταραν, ερωτεύονταν ή αναζητούσαν ερωτικό σύντροφο. Αυτός ο συνδυασμός μυθοπλασίας και ρεπορτάζ έγινε ένα βιβλίο, το περιβόητο «Sex and the City», και με τον ίδιο τίτλο μεταφέρθηκε στην τηλεόραση και αργότερα  στον κινηματογράφο με τεράστια επιτυχία. Το νέο βιβλίο της Bushnell, που κυκλοφόρησε πρόσφατα στις ΗΠΑ, ονομάζεται «Is There Still Sex in the City?», και αυτή τη φορά αφορά τον τρόπο που «ζευγαρώνουν» οι γυναίκες μετά τα 50 τους χρόνια. Με το γνωστό διεισδυτικό και καυστικό ύφος της, η συγγραφέας ανιχνεύει νέες συνήθειες και εμμονές μιλώντας για την περίφημη ΜΑΜΑ (middle-aged madness) των σύγχρονων 50άρηδων.

Αναγνώσεις σε λειτουργία πτήσης

Οι εκδόσεις Ψυχογιός και η Aegean Airlines εγκαινίασαν μια νέα συνεργασία με σκοπό να προσφέρουν στους επιβάτες των πτήσεων εξωτερικού από και προς την Αθήνα τη δυνατότητα δωρεάν ανάγνωσης βιβλίων μέσω της εφαρμογής Aegean Stream. Οι επιβάτες μπορούν επιλέξουν ανάμεσα σε 20 τίτλους βιβλίων λογοτεχνίας για ενηλίκους ή παιδιά, βιογραφίες, αλλά και γενικού ενδιαφέροντος που κυκλοφορούν από τις συγκεκριμένες εκδόσεις, για να διαβάσουν στο κινητό ή στο tablet τους, αρκεί να κατεβάσουν τη δωρεάν εφαρμογή Aegean App.

Ο Φύλακας στο e-book

Τα έργα του Τζερόμ Ντέιβιντ Σάλιντζερ θα είναι διαθέσιμα από σήμερα σε μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου από τον εκδοτικό οίκο Penguin Books της Βρετανίας τιμώντας τα 100 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου συγγραφέα. «Ο φύλακας στη σίκαλη», «Φράνι και Ζούι», «Για την Εσμε-με φρικωδία και αγάπη», «Ψηλή σηκώστε στέγη, ξυλουργοί» και το «Σίμορ, συστατικά στοιχεία» θα γίνουν e-books και λίγο αργότερα θα είναι διαθέσιμα και στις ΗΠΑ. Ο Ματ Σάλιντζερ, γιος του σπουδαίου συγγραφέα και διαχειριστής του έργου του, είπε πως η μετατροπή τους σε ψηφιακά είναι συμβατή με την επιθυμία του πατέρα του ώστε τα βιβλία του να είναι προσβάσιμα στο ευρύ κοινό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή