Οριακή η ενίσχυση του ΑΕΠ στη Σιγκαπούρη

Οριακή η ενίσχυση του ΑΕΠ στη Σιγκαπούρη

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αναθεώρηση προς τα κάτω του ρυθμού ανάπτυξής της το τρέχον έτος προχώρησε η Σιγκαπούρη στο 0% με 1% από το 1,5% με 2,5% προηγουμένως, αφότου ο ρυθμός το δεύτερο τρίμηνο εξασθένησε στα χαμηλότερα επίπεδα δεκαετίας. Η νησιωτική χώρα θεωρείται βαρόμετρο για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, διότι το διεθνές εμπόριο επισκιάζει την εγχώρια οικονομία. Αναφορικά δε με την αναθεώρηση αυτή, επιτείνει περαιτέρω τον προβληματισμό σε όλον τον κόσμο για τις επιπτώσεις του οξυνόμενου προστατευτισμού σε εξαγωγές και παραγωγή.

Η επιδείνωση των προοπτικών της παγκόσμιας οικονομίας έχει υποχρεώσει τις κεντρικές τράπεζες να μειώσουν τα επιτόκιά τους και να μελετήσουν το ενδεχόμενο επιβολής αντισυμβατικών μέτρων στήριξης για να θωρακίσουν τις αντίστοιχες οικονομίες. Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου της Σιγκαπούρης αναφέρεται ότι υπάρχουν οικονομικής υφής κίνδυνοι, που επηρεάζουν την κατάσταση, όπως η αναταραχή στο πολιτικό σκηνικό του Χονγκ Κονγκ, η εμπορική διένεξη Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας, ο σινοαμερικανικός εμπορικός πόλεμος, η επιβράδυνση στην ανάπτυξη της Κίνας και η έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι το ΑΕΠ της Σιγκαπούρης το δεύτερο τρίμηνο έχει περισταλεί  3,3% σε τριμηνιαία βάση και εποχικά προσαρμοσμένο. Είναι κατά τι μικρότερο το ποσοστό από την επίσημη εκτίμηση του -3,4% της κυβέρνησης, αλλά πολύ υψηλότερο από το -2,9%, που είχαν προβλέψει οικονομολόγοι σε έρευνα του Ρόιτερς. Το πρώτο τρίμηνο, όμως, η σιγκαπουριανή οικονομία είχε ανάπτυξη δυναμική της τάξεως του 3,8%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή