Αποκομμένη παραμένει η Σαμοθράκη

Αποκομμένη παραμένει η Σαμοθράκη

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκατοντάδες επισκέπτες αναζητούν τρόπο να επιστρέψουν από τις διακοπές τους, δεκάδες οι ακυρώσεις κρατήσεων για τις επόμενες ημέρες και ράφια που αδειάζουν από φρέσκα τρόφιμα, συνθέτουν την εικόνα της μαγευτικής κατά τα άλλα Σαμοθράκης. Η ταλαιπωρία των επισκεπτών έχει κορυφωθεί, καθώς η διακοπή της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας έχει εγκλωβίσει εκατοντάδες ανθρώπους στο νησί, επαγγελματίες ξενοδόχοι και εστιάτορες επιχειρούν με διευκολύνσεις να εξυπηρετήσουν τους τουρίστες, ενώ η αγορά έχει σχεδόν «στεγνώσει» από τρόφιμα. Η πρόσβαση στο νησί γίνεται από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι σε συνδυασμό με τη βλάβη του «ΣΑΟΣ ΙΙ» και τη δρομολόγηση του «AZORES EXPRESS», που όμως δεν έφτασε ποτέ στη Σαμοθράκη, έχουν απομονώσει το νησί από την υπόλοιπη χώρα.

Ο δήμος με τους τοπικούς φορείς βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία, ενώ έχει προγραμματιστεί έκτακτη δρομολόγηση του καταμαράν «Αndros Jet». «Το “Andros Jet” θα έρθει για να κάνει δρομολόγια από σήμερα το απόγευμα και την επόμενη μέρα θα κάνει όσα δρομολόγια χρειαστεί. Είναι ταχύπλοο και θα μπορέσει να πάει πολλές φορές και να έλθει Αλεξανδρούπολη», δήλωσε ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτιμώντας πως «οι υπολογισμοί είναι προσεγγιστικοί, αλλά μπορεί να είναι και χίλια άτομα αυτή τη στιγμή εγκλωβισμένα που θέλουν να ταξιδέψουν και δεν μπορούν».

«Η δική μας μικρή μονάδα που διαθέτει 14 δωμάτια, αυτή τη στιγμή έχει σχεδόν αδειάσει. Μόλις τέσσερα δωμάτια είναι γεμάτα, εκ των οποίων τα δύο με επισκέπτες που εγκλωβίστηκαν στο νησί» περιγράφει στην «Κ» η κ. Καλλιόπη Μπελάλη, ιδιοκτήτρια ενοικιαζόμενων δωματίων στη Σαμοθράκη. «Οι πληρότητές μας ήταν προγραμματισμένες στο 100% και μόλις μέσα σε τρεις ημέρες χάσαμε 5.000 ευρώ», εξηγεί η ίδια, δηλώνοντας μάλιστα ότι πλέον δεν έρχεται κανείς στο νησί. Ως προς τις ελλείψεις σε τρόφιμα η ίδια εξηγεί ότι πέραν ορισμένων προβλημάτων με φρέσκα προϊόντα οι ελλείψεις δεν είναι σημαντικές. «Λειτούργησε σαν χύτρα ταχύτητας, το πρόβλημα υπήρχε και αντί να δοθεί άμεση λύση ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση, απλώς περιμένουμε από μέρα σε μέρα να έρθει κάποιο πλοίο» υποστηρίζει η ίδια, η οποία δηλώνει ότι θα έπρεπε να βρεθεί νωρίτερα λύση με κάποιο σκάφος του Λιμενικού ενδεχομένως. «Το βράδυ της Κυριακής ήταν πολλές εκατοντάδες άτομα στο λιμάνι και αυτοκίνητα που περίμεναν να ταξιδέψουν και τελικά δεν μπόρεσε ούτε το έκτακτο πλοίο που ναυλώθηκε να προσεγγίσει», ανέφερε ο κ. Βίτσας, εξηγώντας ότι «λάβαμε μέτρα με τον Σύλλογο Επαγγελματιών και ζητήσαμε να φιλοξενηθούν δωρεάν οι επισκέπτες τουλάχιστον 1-2 μέρες, μέχρι να υπάρξει λύση», ενώ ευχαρίστησε τον μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών δωματίων και ξενοδοχείων που ανταποκρίθηκε.

Παράλληλα, ο Δήμος Σαμοθράκης εξασφάλισε κονδύλι από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης για να παρέχει σίτιση σε όσους το έχουν ανάγκη, ενώ εστιατόρια προσφέρουν έκπτωση στους επισκέπτες. Επίσης, το γυμναστήριο του σχολείου του νησιού άνοιξε ώστε να φιλοξενήσει τους επισκέπτες που είχαν εξοπλισμό για κάμπινγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή