Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ιαπωνία αναμένει έσοδα 68 δισ. ευρώ από τον τουρισμό

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ιαπωνία αναμένει έσοδα 68 δισ. ευρώ από τον τουρισμό

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφαλτήριο για τουριστική ανάπτυξη θεωρούν οι Ιάπωνες τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σύμφωνα με έρευνα των τοπικών ΜΜΕ, το 51% των Ιαπώνων πιστεύει ότι οι «ολυμπιακοί επισκέπτες» θα μεταβούν και σε άλλες πόλεις της χώρας πριν, μετά και κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Ηδη, το 17% των δήμων εκτός του Τόκιο έχει ξεκινήσει διαφημιστικές εκστρατείες με στόχο την προσέλευση επισκεπτών, ενώ το 42% θα πραγματοποιήσει ανάλογες καμπάνιες τους μήνες πριν από τους Αγώνες. Υπάρχει, όμως, και ένα 24% που δεν πιστεύει ότι η αθλητική γιορτή του 2020 θα ενισχύσει τον τουρισμό.

Η ιαπωνική κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο την προσέλκυση 40.000.000 επισκεπτών. Εφόσον επαληθευθούν αυτές οι προβλέψεις, σύμφωνα με μελέτες, ο ολυμπιακός τουρισμός θα ενισχύσει τα έσοδα της Ιαπωνίας κατά 68 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ η Ιαπωνία, ήδη, ζει σε… ρυθμούς Ολυμπιακών Αγώνων. Τόσο στο Τόκιο όσο και στις άλλες ολυμπιακές πόλεις διεξάγονται δοκιμαστικές διοργανώσεις με στόχο οι διοργανωτές να ελέγξουν όλες τις λεπτομέρειες και να είναι τα πάντα έτοιμα ενόψει της μεγάλης γιορτής.

Αυτές τις ημέρες έχουν προγραμματιστεί test events για το τρίαθλο, την ιστιοπλοΐα, το γκολφ, το χόκεϊ και την ιππασία. Αρνητικό παράγοντα αποτελούν οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία. Οι διοργανωτές από την πλευρά τους έχουν… επιστρατεύσει τη βοήθεια της τεχνολογίας για να δώσουν λύσεις σε αυτά τα προβλήματα. «Το άλογό μου καλπάζει πολύ καλά. Η καρδιά του δεν έχει κανένα θέμα. Οι εγκαταστάσεις της ψύξης είναι εξαιρετικές. Οι χώροι όπου θα διεξαχθούν οι Αγώνες της ιππασίας είναι έτοιμοι ένα χρόνο πριν από την έναρξη και είναι εκπληκτικοί», δήλωσε ο Αυστραλός ολυμπιονίκης στο ιππικό τρίαθλο Αντριου Χόι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή