Μητσοτάκης: «Πρώτο μέλημα οι πολίτες»

Μητσοτάκης: «Πρώτο μέλημα οι πολίτες»

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εσπευσμένα στην Αθήνα επέστρεψε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η μεγάλη φωτιά στην κεντρική Εύβοια, η οποία απείλησε οικισμούς και περιουσίες. Ο κ. Μητσοτάκης από την Κρήτη μετέβη αμέσως στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ενημερώθηκε αναλυτικά για την κατάσταση και αμέσως μετά βρέθηκε στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι. Μαζί του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε για την αντιμετώπιση των εν εξελίξει πυρκαγιών στην Εύβοια και τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής. Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως πρώτο μέλημα είναι η προστασία της ζωής των πολιτών και οι περιουσίες τους. «Υπάρχει απόλυτη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και ελπίζω πως  με τη βοήθεια του καιρού τα πράγματα θα πάνε καλύτερα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Επίσης, έκανε έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν τις εντολές της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ενώ εξήρε το δύσκολο έργο των πυροσβεστών που, όπως είπε, «έχουν δώσει όλο τους τον εαυτό, είναι ξάγρυπνοι, κουρασμένοι και χωρίς φαγητό».

Τέλος, έκανε γνωστό πως από αύριο το πρωί θα συνδράμουν 4 Καναντέρ από την Κροατία και την Ιταλία. Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξήρε το έργο των πυροσβεστών «κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες», σημειώνοντας πως έχουν να κοιμηθούν ένα μήνα.

Την ίδια ώρα, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Ραγκούση και τον βουλευτή Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης για να βρεθεί στο σημείο της πυρκαγιάς. Μαζί τους στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, «για να συνδράμουν με κάθε δυνατό τρόπο στην προσπάθεια των αρμοδίων Αρχών», όπως σημειώθηκε σε σχετική ανακοίνωση. Για την πυρκαγιά ενημερώθηκε τηλεφωνικά η βουλευτής Αρτας και πρ. υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη από τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, ενώ συνομιλία είχε ο βουλευτής Ευβοίας Βαγγέλης Αποστόλου με τον περιφερειακό διευθυντή Πυροσβεστικής Στερεάς Ελλάδας και ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Το μέτωπο της φωτιάς στην Εύβοια επισκέφθηκε και κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και βουλευτή Ευβοίας. Στο κλιμάκιο συμμετείχε και ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας. «Τα προβλήματα είναι πολλά και οξυμένα γιατί συνεχίζεται η ίδια πολιτική που έχει υποβαθμίσει την πρόληψη και συντηρεί τα προβλήματα των δασαρχείων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε στελέχωση και μέσα», ανέφερε μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο κ. Μαρίνος, προσθέτοντας πως «το ΚΚΕ με τις δυνάμεις του θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων».

Τέλος, η Ελληνική Λύση, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ζητάει να αυξηθούν οι ποινές για τους εμπρηστές και να εφαρμοσθεί η ποινή των ισοβίων σε όσους καίνε ηθελημένα τα δάση. «Η Ελληνική Λύση για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου λέει ναι στις αναδασώσεις, αλλά όχι με πεύκα! Υπάρχουν και άλλα φυτά και δέντρα που δεν γίνονται “υγρό πυρ” με την πρώτη φωτιά. Ας ξεκινήσουμε κάποια στιγμή, πριν αφήσουν μόνο στάχτη στη χώρα!» αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή