ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ομελέτα φούρνου με φρέσκα κρεμμυδάκια, μανιτάρια και φέτα

ΑΓΓΕΛΟΣ ΡΕΝΤΟΥΛΑΣ

Φωτογραφία: Σωτήρης Παπανικολάου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Ομελέτα, Αυγά, Μανιτάρια, Φέτα, Συνταγές, Τυριά, Ορεκτικά

Μέτριας Δυσκολίας / Μερίδες: 4 / Προετοιμασία: 20' / Χρόνος: 20' - 25'

Σερβίρουμε αμέσως σε κομμάτια και συνοδεύουμε με ψωμί ή φρυγανιές και πράσινη σαλάτα.
 

Υλικά
  • 8 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 50 ml φρέσκο γάλα
  • 200 γρ. φέτα, χοντροτριμμένη
  • 100 γρ. ανθότυρο, τριμμένο
  • 400 γρ. μανιτάρια λευκά, σκουπισμένα με μια νοτισμένη πετσέτα και ψιλοκομμένα
  • 7-8 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορος κοπανισμένος στο γουδί ή ρίγανη ξερή ή δεντρολίβανο ξερό
  • 50 ml ελαιόλαδο + ελαιόλαδο για το λάδωμα του ταψιού
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο πυρέξ. Ζεσταίνουμε σε ένα ευρύχωρο τηγάνι το ελαιόλαδο (50 ml) σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά, ίσα να μαραθούν λίγο.

Δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να εξατμιστούν όλα τα υγρά.

Αποσύρουμε, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μυρωδικό της επιλογής μας, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη τα αυγά με το γάλα. Προσθέτουμε τα τυριά, ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε.

Αδειάζουμε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος και σκορπάμε από πάνω τα σοταρισμένα υλικά.

Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να πήξει το αυγό και να ροδίσει η επιφάνεια της ομελέτας.

Σερβίρουμε αμέσως σε κομμάτια και συνοδεύουμε με ψωμί ή φρυγανιές και πράσινη σαλάτα.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ