Η ποιότητα αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ

Η ποιότητα αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κάθε κυβέρνηση –και τα ΜΜΕ που πρόσκεινται σε αυτήν– ωραιοποιεί τα γεγονότα, αναφέρει επιλεκτικά ορισμένα από αυτά ενώ άλλα τα παραλείπει και υποβαθμίζει την αντιπολίτευση. Για τον λόγο αυτό, καθένας που επιζητεί την πραγματικότητα οφείλει να παρακολουθεί κυρίως την αντιπολίτευση και τα “δικά της” ΜΜΕ». Με αυτό σαν οδηγό παρακολουθούσα την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τα αντίθετα ΜΜΕ. Προσπάθησα τώρα να κάνω το ίδιο: να παρακολουθώ την κυβέρνηση μέσα από τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τι απογοήτευση όμως. Διαβάζω πρωτοσέλιδα όπως: «Απαξιώνουν τη ΔΕΗ για να την ξεπουλήσουν» (Εφημερίδα των Συντακτών 16/7), όταν είναι γνωστοί οι εγκληματικοί χειρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ. Ή όπως: «Ακόμη δεν έκατσε στην καρέκλα και συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο της Lamda Development» (Αυγή, 10/7) σαν να είναι κόλαφος να συναντάται άμεσα η νέα κυβέρνηση με τον εκπρόσωπο της μεγαλύτερης επένδυσης, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βαλτώσει. Μια τέτοια αντιπολίτευση δεν απογυμνώνει την κυβέρνηση, αλλά την ίδια την αντιπολίτευση.

Ωστόσο, η ευθύνη δεν ανήκει αποκλειστικά στα ΜΜΕ που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα μηνύματα που παίρνουν από το κόμμα και που καλούνται να εκλαϊκεύσουν και να διαδώσουν είναι της ποιότητας του αφορισμού του κ. Τσίπρα, που απέδωσε το ξήλωμα της κ. Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στα «καρτέλ» της διανομής Τύπου(!).

Η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ένα κόμμα που δεν αντιπολιτεύεται επί της ουσίας, αλλά για λόγους επικοινωνίας και διατήρησης της συνοχής του. Ο εξωτερικός αντίπαλος δαιμονοποιείται για την εσωτερική συνοχή και τη διατήρηση της ηγεσίας.

Η κυβέρνηση έχει υποπέσει σε αντιφάσεις και σε αποκλίσεις από προεκλογικές της εξαγγελίες, που θα έπρεπε να της επισημανθούν. Οταν κανείς όμως βλέπει την ακραία λαϊκίστικη αντιπολίτευση, νιώθει την ανάγκη να δώσει προτεραιότητα στην υπεράσπιση του συγκροτημένου λόγου.

Οι νόμοι της Ν.Δ. ψηφίζονται στη Βουλή υπό καθεστώς ιαχών και απόλυτης άρνησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που φτάνει στην αποχώρηση από τη Βουλή και συμπαρασύρει και άλλα κόμματα. Αυτή η καλλιέργεια διχασμού από τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτές οι εκατέρωθεν κοκορομαχίες και εξυπνακισμοί, είναι τόσο αποτέλεσμα όσο και ανατροφοδότηση του συνεχιζόμενου διχασμού, τη στιγμή που η ομοψυχία είναι απαραίτητη για την ανάκαμψη και αποδείχθηκε εφικτή σε άλλες χώρες. Το μέλλον προβλέπεται δύσκολο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή