Για glamping στη Χαλκιδική

4' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοίγεις τα μάτια και αντικρίζεις το απέραντο μπλε της θάλασσας. Σηκώνεις το βλέμμα και χαζεύεις τον έναστρο ουρανό. Γυρίζεις το κεφάλι και κοιτάς το καταπράσινο δάσος. Και όλα αυτά όχι μένοντας σε κάποια σκηνή στην παραλία ή το βουνό, αλλά σε στιλάτα μικρά σπίτια με όλες τις ανέσεις. Είναι μια επιλογή που προσφέρει πλέον στους επισκέπτες της η Χαλκιδική, η οποία άργησε αλλά υπέκυψε στην τάση του glamping. Τρομερά διαδεδομένο στο εξωτερικό, το glamping (glamorous και camping) συνδυάζει την άμεση επαφή με τη φύση με την άνεση και την πολυτέλεια. Και όταν πρόκειται για μια φύση τόσο πλούσια και όμορφη όπως αυτή της Χαλκιδικής, τότε το αποτέλεσμα είναι ονειρεμένα καταλύματα που συνθέτουν το κατάλληλο σκηνικό για αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές.

 

Για glamping στη Χαλκιδική-1

 

Ξύλινο τροχόσπιτο πάνω στο κύμα

Είναι η εκδοχή του τροχόσπιτου που θα λατρέψουν όσοι αγαπούν το στιλ, τη θάλασσα και την ησυχία. Πάνω ακριβώς στο κύμα, το iHouse είναι, όπως το περιγράφουν οι εμπνευστές του, ένα «ξύλινο όνειρο» στο νότιο άκρο του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής. Σε μόλις 34 τετραγωνικά μέτρα προσφέρει όλες τις ανέσεις που βρίσκεις σε ένα καλό ξενοδοχείο: καθαριότητα, ντιζάιν και… wifi. Το σημαντικότερο όλων είναι η άμεση επαφή που προσφέρει με τη θάλασσα. Το κρεβάτι απέχει μόλις πέντε βήματα από την πρωινή σου βουτιά στα καταγάλανα νερά, τα οποία συνήθως απολαμβάνεις μόνος, και ο βραδινός σου ύπνος συνοδεύεται από τον ήχο των κυμάτων. Το μόνο που σε χωρίζει από την παραλία είναι μια συρόμενη μπαλκονόπορτα που αποτελεί ένα τεράστιο παράθυρο στον ορίζοντα, το οποίο μπορείς να θαυμάσεις από όποιο σημείο του σπιτιού και αν βρίσκεσαι. 

«Να βλέπεις τον ήλιο να δύει πίσω από το βουνό κατευθείαν από το κρεβάτι σου. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό», έγραψε μία από τους πολλούς επισκέπτες στα σχόλια της πλατφόρμας του Airbnb, μέσω της οποίας διατίθεται το σπίτι. Παρότι βρίσκεται δίπλα σε γνωστό beach bar της περιοχής, το iHouse χαρίζει μιαν αίσθηση ιδιωτικότητας και απομόνωσης, που σπανίζει στο πολύβουο πρώτο πόδι. «Είναι αυτός ο ιδιαίτερος συνδυασμός τοποθεσίας και καταλύματος που το κάνει να ξεχωρίζει από τις άλλες επιλογές διαμονής», λέει με μια δόση υπερηφάνειας η Έλενα Παναγιωτίδου, υπεύθυνη διαφήμισης της Interscala στην οποία ανήκει το πρότζεκτ. Το iHouse μπορεί να φιλοξενήσει από δύο έως τέσσερα άτομα και υποδέχεται συνήθως ζευγάρια και οικογένειες. Η εταιρεία έχει στήσει στην ίδια περιοχή και την boho εκδοχή του μοντέλου της, το iCamp, το οποίο αποτελεί μια εξελιγμένη σκηνή δίπλα στα δέντρα για όσους δεν μπορούν να αποχωριστούν το κατασκηνωτικό τους πνεύμα.

 

Για glamping στη Χαλκιδική-2

 

Το όνειρο του δεντρόσπιτου

Έχει υπάρξει το παιδικό ανεκπλήρωτο όνειρο πολλών, το οποίο όμως δύο αδέλφια, κάπου στην ορεινή Χαλκιδική, κατάφεραν να το κάνουν πραγματικότητα. Στους πρόποδες του όρους Κάκαβος, στη μέση ενός καταπράσινου τοπίου, ο Γιώργος και ο Βασίλης Μοσχόπουλος επιστράτευσαν τη φαντασία και το μεράκι τους και δημιούργησαν ένα παραμυθένιο δεντρόσπιτο. Ιδανικό για ζευγάρια που θέλουν να ζήσουν μια ρομαντική εμπειρία στο δάσος, δίχως να αφήσουν πίσω τις ανέσεις τους, το Agramada Treehouse αποτελεί «όχι απλά έναν χώρο διακοπών, αλλά έναν χώρο απόδρασης». 

Στο εσωτερικό υπάρχουν παντού ανοίγματα από τα οποία βλέπεις μόνο δάσος. Το πιο εντυπωσιακό: ο μεγάλος φεγγίτης πάνω από το κρεβάτι, που σου επιτρέπει, ξαπλώνοντας, να χαζεύεις τις κορυφές των δέντρων με φόντο το μπλε του ουρανού. Ανάμεσα στα πεύκα και τις βελανιδιές, και με μοναδικό ήχο το κελάηδισμα των πουλιών, νιώθεις πως είσαι κομμάτι του δάσους. Αυτήν ακριβώς την αίσθηση θέλουν να πετύχουν και οι δημιουργοί του Agramada. «Eίναι μοναδική εμπειρία! Πηγαίνεις να πλύνεις το πρόσωπό σου και, αντί για τον καθρέφτη, υπάρχει ένα μικρό παράθυρο στο δάσος, ενώ, όταν φυσάει, νιώθεις το λίκνισμα του σπιτιού από τον αέρα», λέει στο «Κ» ο Γιώργος Μοσχόπουλος. 

Τα δύο αδέλφια όμως δεν αρκέστηκαν σε αυτό. Έβαλαν την προσωπική τους σφραγίδα στο δεντρόσπιτο, δημιουργώντας έναν στιλάτο χώρο με ξύλινα χειροποίητα έπιπλα και επιλεγμένες ανέσεις. Και όλα αυτά με σεβασμό στο περιβάλλον και στον τόπο, καθώς πολλά από τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του δεντρόσπιτου είναι είτε από την περιοχή είτε είναι ανακυκλώσιμα ή δεύτερης ευκαιρίας. Σε απόσταση 15 λεπτών με το αυτοκίνητο από την κοντινότερη παραλία, η διαμονή στο Agramada σού δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσεις και να απολαύσεις όχι μόνο το πράσινο αλλά και το μπλε της Χαλκιδικής. 

 

Για glamping στη Χαλκιδική-3

 

Eίναι η επιτομή του glamping. Οι Luxury Bubble Tents, όπως προδίδει το όνομά τους, είναι πολυτελείς σκηνές σε σχήμα… φούσκας, που έχουν στηθεί στην περιοχή Μουδανιά, λίγα χιλιόμετρα πριν από το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής. Αυτό που τις κάνει να ξεχωρίζουν είναι ο διάφανος θόλος τους που χαρίζει μια άνευ προηγούμενου θέα στον ουρανό. Από αυτό το χαρακτηριστικό τους είναι εμπνευσμένο και το μότο τους: «Ύπνος κάτω από δισεκατομμύρια αστέρια». «Ήθελα να καταφέρω να δημιουργήσω μια καινούργια εμπειρία για τους επισκέπτες μου και όχι ένα απλό κατάλυμα», εξηγεί ο ιδιοκτήτης, Δημήτρης Λάσκαρης. Όπως αναφέρει ο ίδιος, αναζητώντας μια ιδέα που δεν υπήρχε στην Ελλάδα, είδε πρώτη φορά φωτογραφίες από bubble tents που χρησιμοποιούνταν στις βόρειες χώρες για να θαυμάζουν οι τουρίστες το βόρειο σέλας. 

Έως τώρα έχει τοποθετήσει τέσσερις σκηνές σε έναν περιφραγμένο χώρο ανάμεσα σε ελαιόδεντρα, οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι δύο άτομα η καθεμιά. Με λιτό διάκοσμο, προσφέρουν τα απαραίτητα, πλην κουζίνας, ενώ για τους πιο απαιτητικούς υπάρχουν σκηνές που διαθέτουν και εξωτερικό τζακούζι. Για τις ώρες που ο ήλιος γίνεται ενοχλητικός, μια κίνηση αρκεί ώστε ο θόλος να καλυφθεί από ένα πέπλο που προσφέρει σκιά και την απαραίτητη ιδιωτικότητα, ενώ για όσους επιθυμούν περισσότερη δροσιά υπάρχει πάντοτε η επιλογή του air condition. Μόλις λίγα λεπτά από τη θάλασσα, οι Luxury Bubble Tents αποτελούν κατάλληλο ορμητήριο για όποιον θέλει να εξερευνήσει τις ομορφιές της περιοχής. ■

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή